Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πνευματική ιδιοκτησία και Ανοικτή Επιστήμη: νομοθετικές εξελίξεις – πρακτικές εφαρμογές

09/07/2020, 11:00 - 12:00

Οι Εθνικοί Κόμβοι Ανοικτής Επιστήμης σε Ελλάδα και Κύπρο διοργανώνουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο προκειμένου η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο πολιτικών και νομοθεσίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στον τομέα της έρευνας.

Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι να δοθεί μια σύντομη επισκόπηση των πολιτικών και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των επιρροών που αυτά μπορεί να έχουν στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται οι ιδρυματικές και εθνικές πολιτικές Ανοικτής Επιστήμης. Σε σχέση με τον τομέα αυτόν, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Οδηγία 2019/790 για την πνευματική ιδιοκτησία στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, την Οδηγία 2019/1024 για τα Ανοικτά Δεδομένα, την Ευρωπαϊκή πολιτική για τα δεδομένα, την λευκή βίβλο για την τεχνητή νοημοσύνη, και την πρόταση της Επιτροπής για το EOSC Partnership. Το σύνολο των πολιτικών και νομοθετικών αυτών κειμένων θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των ευρύτερων Ψηφιακών Ευρωπαϊκών πολιτικών και θα εξεταστεί το πως μπορούν να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσης και ενίσχυσης πολιτικών σε ιδρυματικό και εθνικό επίπεδο.

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το OpenAIRE webinar “Πνευματική ιδιοκτησία και Ανοικτή Επιστήμη: νομοθετικές εξελίξεις – πρακτικές εφαρμογές”, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής (εδώ).

Ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα παρακολούθησης θα αποσταλεί μια μέρα πριν την πραγματοποίηση του webinar σε όσες/ους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
09/07/2020
Ώρα:
11:00 - 12:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

OpenAIRE – Εθνικός Κόμβος Ανοικτής Πρόσβασης