Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβάθμιση ψηφιακής συλλογής Πλειάς

Στο πλαίσιο της συνεχούς και συστηματικής ανάπτυξης και εμπλουτισμού των ψηφιακών συλλογών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα, 30 Απριλίου 2014, η συλλογή Πλειάς λειτουργεί αναβαθμισμένη, με νέες λειτουργίες και περιεχόμενο στη νέα διεύθυνση http://pleias.lis.upatras.gr/.

Η παλαιά διεύθυνση (http://xantho.lis.upatras.gr/pleias/) θα παραμείνει ενεργή για την ενημέρωση των χρηστών της συλλογής μέχρι 31 Μαϊου 2014, οπότε και θα απενεργοποιηθεί. Οι υπάρχοντες λογαριασμοί των χρηστών έχουν μεταφερθεί πλήρως στη νέα εγκατάσταση και η σύνδεση σε αυτή γίνεται με τη χρήση των υφιστάμενων προσωπικών κωδικών τους.

Μια σημαντική προσθήκη της νέας Πλειάδας είναι η φιλοξενία του ψηφιακού αρχείου του περιοδικού “Μπουκέτο”, ένος ιστορικού εβδομαδιαίου περιοδικού ποικίλης ύλης, που εκδίδονταν την περίοδο 1924-1946. Ήδη διατίθεται το περιεχόμενο των τευχών των ετών 1924-1927, ενώ στους επόμενους μήνες η συλλογή θα εμπλουτίζεται σταδιακά και με το περιεχόμενο των υπολοίπων τευχών. Η υλοποίηση του ψηφιακού αρχείου του “Μπουκέτου” είναι το αποτέλεσμα άλλης μίας επικοιδομητικής συνεργασίας της ΒΚΠ με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και το ΕΛΙΑ.

Leave a Reply