Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Per Scientia, Ad Astra: ενεργοί πολίτες και σκοτεινοί ουρανοί

13/05/2022, 11:00 - 14:00

Στοιχεία διοργάνωσης του εργαστηρίουΗ Επιστήμη των Πολιτών είναι από τους κύριους πυλώνες ενός νέου ανοικτού παραδείγματος επιστήμης, όπου οι πολίτες, άτομα δίχως επίσημη επαγγελματική ενασχόληση με τις επιστημονικές διεργασίες, συμμετέχουν σε διάφορα στάδια αυτής. Η Επιστήμη των Πολιτών πέρα το γεγονός ότι βοηθά τους πολίτες να γίνονται κοινωνοί και ενεργοί συμμέτοχοι σε φάσεις συγκέντρωσης, καταγραφής, ανάλυσης, σχολιασμού δεδομένων, τους βοηθά επίσης να αντιλαμβάνονται με έγκυρο τρόπο την βαρύτητα της έρευνας και την αξία της επιστήμης για την πρόοδο και την ευημερία.

Το εργαστήριο έχει στόχο να γνωρίσει σε μαθητές την αξία της καταγραφής δεδομένων για το φαινόμενο της φωτορύπανσης. Οι πηγές φωτορύπανσης στο αστικό και ημιαστικό περιβάλλον αποτελούν σημαντικό παράγοντα όχλησης για την αστρονομική παρατήρηση, αλλά και για το περιβάλλον. Το εργαστήριο συνολικής διάρκειας τριών ωρών θα γίνει στον χώρο της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου.

  • Καλωσόρισμα
  • Εισαγωγή στην Επιστήμη των Πολιτών
  • Η αξία της αστροπαρατήρησης
  • Επίδειξη καταγραφής πηγών φωτορύπανσης

Το εργαστήριο διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου και το Ελληνικό Παράρτημα του Dark Sky Association και γίνεται στο πλαίσιο του έργου Citizen-enhanced open science in Southeastern Europe Higher Education knowledge hubs (Erasmus+).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13/05/2022
Ώρα:
11:00 - 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτές

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης
Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου
Ελληνικό Παράρτημα Dark Sky Association

Χώρος Διεξαγωγής

Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου
Α. Κοζώνη 7
Ναύπακτος, Αιτωλοακαρνανίας 30100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής