Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνάντηση εργασίας με την EBLIDA

18/03/2022, 12:00 - 14:00

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν τη χαρά και την τιμή να προσκαλέσουν τους εκπροσώπους των βιβλιοθηκών της Δυτικής Ελλάδος σε συνάντηση εργασίας με τον κ. Vitiello, την Παρασκευή 18 Μαρτίου από τις 12 έως τις 2 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ενόψει του ετήσιου συνεδρίου της EBLIDA, το οποίo θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 14-16 Ιουνίου 2022, o Διευθυντής της Giuseppe Vitiello, έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με βιβλιοθήκες τόσο της Αττικής, αλλά και όλης της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο κ. Vitiello, θα ήθελε να συναντήσει βιβλιοθήκες της Δυτικής Ελλάδος και να μιλήσει μαζί τους για τις αναπτυξιακές προοπτικές και την χρηματοδότηση που μπορούν να διεκδικήσουν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.

Η EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) είναι μια ανεξάρτητη ένωση ενώσεων και ιδρυμάτων βιβλιοθηκών, κέντρων τεκμηρίωσης και αρχείων στην Ευρώπη, συγκεντρώνει περίπου 110 μέλη από 34 χώρες που εκπροσωπούν 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες στην Ευρώπη. Τα θέματα στα οποία επικεντρώνεται είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις βιβλιοθήκες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και της αδειοδότησης, του αντίκτυπου της βιβλιοθήκης στην κοινωνία και την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030 στην Ευρώπη, μέσα από τις βιβλιοθήκες. Υποστηρίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία στην ψηφιακή εποχή και προάγει τον ρόλο των αρχείων και των βιβλιοθηκών σε μια δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη κοινωνία.

Για την προσέλευση σας είναι απαραίτητα όλα τα σχετικά πιστοποιητικά για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18/03/2022
Ώρα:
12:00 - 14:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Διοργανωτές

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης
ΕΕΒΕΠ

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Εκδηλώσεων
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών 26504 Ελλάδα + Χάρτης Google