Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Introduction to Academic Career Assessment in Europe

18/05/2020, 15:00 - 16:00

Η European University Association θα παρέχει μια σειρά ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinars) στα πλαίσια του “2020 EUA Workshop on Academic Career Assessment in the Transition to Open Science”, του οποίου η διεξαγωγή με φυσική παρουσία ακυρώθηκε λόγω του COVID-19.

Το τοπίο της ευρωπαϊκής ανώτατης εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας μεταβάλλεται συνεχώς. Ένα ευρυ φάσμα ακαδημαϊκών ενεργειών αποκτά περισσότερη προβολή, μεταξύ των οποίων η έκδοση σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης, η εκπαίδευση σε ψηφιακό περιβάλλον και οι νέες μορφές ανταλλαγής γνώσης με την κοινωνία. Τα πανεπιστήμια επαναπροσδιορίζουν τους τρόπους παρακίνησης και επιβράβευσης αυτών και άλλων ενεργειών ως μέρος της στρατηγικής τους όσον αφορά την αποτίμηση σταδιοδρομίας (career assessment). Τα αντικείμενα των σεμιναριών αυτών είναι ενδιαφέροντα για τις αρχές των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων (πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και επικεφαλής διοίκησης), το προσωπικό ερευνητικών τμημάτων και το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαδικασία διδασκαλίας και εκπαίδευσης καθώς και εκπροσώπους άλλων οργανισμών.

Κάθε ηλεκτρονικό σεμινάριο θα διαρκεί μία ώρα και θα περιλαμβάνει συζήτηση με το κοινό. Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές μέχρι την έναρξη του σεμιναρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή σε όλα τα μέλη της EUA και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την αποτίμηση της ακαδημαϊκής καριέρας. Για να διευκολυνθεί η συζήτηση με το κοινό κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι παρουσιάσεις θα διατίθενται καταγεγραμμένες (recorded) εκ των προτέρων και συνοπτικά στην αρχή κάθε σεμιναρίου.

Στο εν λόγω σεμινάριο η EUA και το Science Europe θα παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη και ενημερωμένη επισκόπηση της αποτίμησης της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας στην Ευρώπη. Αυτή η επισκόπηση θα βασίζεται σε πρόσφατες έρευνες με πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς “Research Assessment in the Transition to Open Science. 2019 EUA Open Science and Access Survey Results”.

Εγγραφή στην ιστοσελίδα https://eua.clickmeeting.com/academic-career-assessment-webinar-1/register

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18/05/2020
Ώρα:
15:00 - 16:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής

European University Association
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής