Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

25/10/2021, 08:00 - 28/10/2021, 19:00

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών αποτελεί, για 30 περίπου χρόνια, το σημείο συνάντησης των βιβλιοθηκονόμων των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το πεδίο ανάδειξης των εξελίξεων στον χώρο. Είναι ένα όργανο ανταλλαγής απόψεων και αναζήτησης κοινού βηματισμού προς την κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής υποστήριξης της αποστολής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα, είναι ένας φορέας υποδοχής, επεξεργασίας και αφομοίωσης όλων των κρίσιμων και χρήσιμων εξελίξεων στον διεθνή χώρο και ένας μοχλός αναβάθμισης του διδακτικού και ερευνητικού έργου των Πανεπιστημίων.

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών σας προσκαλεί στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών που θα γίνει στην Πάτρα από 25 έως 27 Οκτωβρίου 2021. Το συνέδριο διοργανώνεται για τέταρτη φορά από τη ΒΚΠ και η κύρια θεματική του είναι Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες: φάροι ελευθερίας της γνώσης.

Λογότυπο συνεδρίου

Σε μια εποχή μεγάλων εντάσεων και κυρίαρχων αφηγημάτων, οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες οφείλουν να προασπίζονται την ελευθερία στη γνώση, αλλά και την ελευθερία της γνώσης. Η πραγμάτωσή αυτών των αξιών προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ελεύθερου πνεύματος που να ενθαρρύνει δημιουργικές μεταρρυθμίσεις στην παραγωγή και διακίνηση νέας γνώσης, τη διάθεση της υπάρχουσας με καινοτόμους τρόπους και σε πολλαπλές μορφές χάρη στα ψηφιακά μέσα, τη συμπερίληψη όλων των πολιτών, την κατάλληλη τεχνογνωσία και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα – εγγενή στοιχεία των βιβλιοθηκών.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
25/10/2021, 08:00
Τέλος:
28/10/2021, 19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
http://palc27.upatras.gr/

Διοργανωτής

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης
Τηλέφωνο:
2610969621
Ιστότοπος:
library.upatras.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστημιούπολή Πατρών
Πάτρα, 26504 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστότοπος:
http://confer.upatras.gr