Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Paywall: the Business of Scholarship

24/10/2018, 18:00 - 20:00

Η ΒΚΠ σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκυμαντέρ «Paywall: the business of scholarly communication». Το ντοκυμαντέρ προβάλλεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανοικτής Πρόσβασης και το έχει επιμεληθεί ο Jason Schmitt, Καθηγητής Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Clarkson University. Αντικείμενο του είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές κατά την προσβασή τους σε επιστημονικό περιεχόμενο. Σημαντικό μέρος του ντοκυμαντέρ εστιάζει στα υπερβολικά περιθώρια κέρδους που σημειώνουν κάποιοι από τους μεγαλύτερους εκδότες επιστημονικών περιοδικών εις βάρος των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων. Παράλληλα, το ντοκυμαντέρ πραγματεύεται τις εναλλακτικές που αναπτύσσονται στον χώρο της επιστημονικής επικοινώνησης και αφορούν την Ανοικτή Πρόσβαση.

Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:

  • Απόστολο Βαντάρακη, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής
  • Γιώργο Σταμέλο, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και επιμελητή του περιοδικού Ανοικτής Πρόσβασης Academia

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στο Landmark Theater στην Ουάσιγκτον, ενώ ακολουθούν προβολές σε όλο τον κόσμο σε διαφορετκές ημερομηνίες. Αναλυτική λίστα των προβολών, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και αυτή της Βιβλιοθήκης, υπάρχει στην ιστοσελίδα https://paywallthemovie.com/screenings.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει με ελληνικούς υποτίτλους.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24/10/2018
Ώρα:
18:00 - 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης
Τηλέφωνο:
2610969621
Ιστοσελίδα:
library.upatras.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Εκδηλώσεων
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών 26504 Ελλάδα + Χάρτης Google