Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή στο εκδοτικό πρόγραμμα της Royal Society Publishing

Η Royal Academy, η παλαιότερη επιστημονική ακαδημία, δημιούργησε το Royal Society Publishing’s Membership Programme για να επιτρέψει στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα να προωθήσουν ενεργά την ανοικτή πρόσβαση στην επιστημονική επικοινωνία και διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων που δημοσιεύονται από τους ερευνητές τους. Οι ερευνητές μπορούν να επιλέξουν να δημοσιεύσουν τα άρθρα τους ως άρθρα ανοικτής πρόσβασης με την άδεια Creative Commons License CC-BY 3.0 σε όλα τα περιοδικά της Royal Society. Πρόκειται για 8 συνδρομητικά περιοδικά:

  1. Philosophical Transactions A: Mathematical, Physical and Engineering Sciences
  2. Philosophical Transactions B: Biological Sciences
  3. Proceedings of the Royal Society A: Mathematical, Physical and Engineering Sciences
  4. Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences
  5. Journal of the Royal Society Interface
  6. Interface Focus
  7. Notes and Records of the Royal Society
  8. Biology Letters

και ένα περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, το Open Biology (http://royalsocietypublishing.org/journals/).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη:

  • το Πανεπιστήμιο, με ετήσια συνδρομή 350 GBP για τον πρώτο χρόνο και δυνατότητα μη ανανέωσης, επιτυγχάνει 25% έκπτωση στην κανονική χρέωση άρθρου, που είναι 1.400 GBP. Η συνδρομή αντιστοιχεί σε 18 δημοσιεύσεις. Αν αυτές δεν πραγματοποιηθούν μέσα στους 12 μήνες του πρώτου έτους, η «συνδρομή» παρατείνεται μέχρι να συμπληρωθεί ο σχετικός αριθμός δημοσιεύσεων. Εάν οι δημοσιεύσεις είναι παραπάνω από 18 μέσα στο πρώτο έτος -κι εκεί αποσκοπεί το πρόγραμμα καθώς είναι μη κερδοσκοπικό – και πάλι θα υπάρξει η έκπτωση του 25% και θα ισχύει για όλα τα άρθρα που θα δημοσιευθούν μέχρι το τέλος της 12μηνης σύμβασης.
  • δημιουργείται μια ιστοσελίδα αποκλειστικά για το Ίδρυμά μας σχετικά με τη Συνδρομή Μέλους (Membership) στον ιστότοπο της Royal Society,  όπου θα φαίνονται και τα επιστημονικά αποτελέσματα έρευνας του Ιδρύματός μας.
  • το Πανεπιστήμιό μας προωθεί την ανοικτή πρόσβαση και  επιτρέπει στους ερευνητές του να δημοσιεύουν την έρευνά τους με τη μορφή ανοικτής πρόσβασης, αυξάνοντας  έτσι την προβολή του ερευνητικού τους έργου και τις αναφορές στα άρθρα τους.

Το κόστος της συνδρομής θα καλυφθεί από πόρους του προγράμματος C700 της ΒΚΠ.

Leave a Reply