Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διαγωνισμός 3D εκτύπωσης πρωτότυπου σχεδιασμού

Αφίσα για τον διαγωνισμό σχεδιασμού τρισδιάστατων αντικειμένωνΗ Κοινωνική Μέριμνα με την αρωγή της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης, πραγματοποιεί διαγωνισμό που απευθύνεται σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Κεντρικό θέμα είναι η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης και πως η χρήση της μπορεί να βοηθήσει Άτομα και κυρίως Φοιτητές με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους, αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο σκοπός του διαγωνισμού κινείται σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά την εισαγωγή των φοιτητών στην τρισδιάστατη σχεδίαση και στις δυνατότητες που αυτή προσφέρει και ο δεύτερος σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε κοινωνικά ζητήματα και συγκεκριμένα στο ζήτημα της αναπηρίας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν θέμα από δύο μεγάλες κατηγορίες.

  1. Δημιουργία ενός τρισδιάστατου σχεδίου που θα βοηθούσε έναν συμφοιτητή τους με οπτική αναπηρία να αντιληφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα διδακτικό αντικείμενο της Σχολής φοίτησής του.
  2. Δημιουργία ενός τρισδιάστατου σχεδίου που θα εξυπηρετούσε έναν Φοιτητή με Αναπηρία στην καθημερινότητά του και στην καλύτερη διαβίωσή του.

Συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μπορούν να είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα έργα συμμετοχής μπορούν να είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά, ωστόσο κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα συμμετοχής με ένα μόνο έργο. Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι μέχρι την 1η Μαρτίου 2022 και η υποβολή έργων προς αξιολόγηση είναι μέχρι τις 15 Απριλίου 2022.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην σχετική ιστοσελίδα.