Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα ενότητα στην ψηφιακή συλλογή Διογένεια: “Απάνθισμα παλαιών εκδόσεων των συλλογών της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης”

Σας ενημερώνουμε ότι στην ψηφιακή συλλογή Διογένεια προστέθηκε μία νέα ενότητα, η οποία ονομάζεται “Απάνθισμα παλαιών εκδόσεων των συλλογών της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης”. Η συλλογή αυτή παρέχει πρόσβαση σε ψηφιοποιημένα τεκμήρια παλαιών και αξιόλογων εκδόσεων. Τα τεκμήρια αυτά προέρχονται από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικότερα από τις Συλλογές Δωρεών.

Ως προς τη σύστασή της, είναι εξαιρετικά ετερογενής, καθώς περιλαμβάνει λογοτεχνικά κείμενα, ποιητικές συλλογές, επιστημονικές μελέτες και εγκόλπια, κείμενα κριτικής θεώρησης, αναφορές, εκκλησιαστικά κείμενα, έργα αρχαίου δράματος, κλπ.

Μερικά από τα τεκμήρια της συλλογής είναι η μέλέτη “Από τη γλωσσική μας ιστορία : Βερναρδάκης – Κόντος – Χατζιδάκις” του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, η συλλογή ποιημάτων “Κλειστά βλέφαρα” του Γεώργιου Δροσίνη, η “Ιστορία του ελληνικού έθνους” του Κωνσταντίνου Δ. Παπαρρηγόπουλου, το “La vita nova” του Δάντη, η έκδοση του 1906 του “Εγχειρίδιου μικροβιολογίας” του Κωνσταντίνου Σάββα, το έργο “Η Γέννηση της Τραγωδίας” του Νίτσε στη γαλλική έκδοση του 1906, κα.

Κοινή συνισταμένη όλων των βιβλίων αυτών είναι η εκδοτική αξία και η ιστορική σημασία τους και αποδίδονται στην κοινότητα με την ελπίδα ότι θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία σπουδής και μελέτης. Η συλλογή είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με νέους τίτλους.

Leave a Reply