Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Electrochemical Society

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης εξασφάλισε για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας δωρεάν πρόσβαση σε τίτλους της Electrochemical Society. Η πρόσβαση αυτή θα έχει διάρκεια δώδεκα μηνών, δηλαδή από την 1η Φεβρουαρίου 2017 έως την 31η Ιανουαρίου 2018 και αφορά τους τίτλους:

  • Journal of the Electrochemical Society
  • ECS Journal of Solid State Science and Technology
  • ECS Transactions
  • ECS Electrochemistry Letters (αρχειακό περιεχόμενο)
  • ECS Solid State Letters (αρχειακό περιεχόμενο)
  • Electrochemical and Solid-State Letters (αρχειακό περιεχόμενο)

Η πρόσβαση αυτή παρέχεται στο Ιδρυμά μας, καθώς ύστερα από πρωτοβουλίες και επαφές του προσωπικού της ΒΚΠ, ο εκδότης μας δώρισε την συνδρομή αυτή. Η ΒΚΠ, μέσω της ανακοίνωσης αυτής, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Εκδότη για αυτή του την προσφορά. Η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω διευθύνσεων δικτύου του Πανεπιστημίου μας.

Παράλληλα τα μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής μας κοινότητας, μπορούν να συμμετέχουν στα εκδοτικά προγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης της ECS, ανεξαρτήτως εάν είναι οι κύριοι συγγραφείς ή όχι, αφού πλέον το Πανεπιστημίο μας είναι μέλος του ECS Plus και χαίρει των σχετικών πιστώσεων (article credits).

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να δημοσιεύσουν σε περιοδικά της ECS, εφόσον έχουν επιλέξει να δημοσιεύσουν την εργασία τους με το καθεστώς της Ανοικτής Πρόσβασης και το άρθρο τους γίνει αποδεκτό, θα λαμβάνουν ένα τιμολόγιο για το κόστος δημοσίευσης (article processing charges). Επιλέγοντας όμως το “Apply Discounts” και αναζητώντας το Ιδρυμά μας στη λίστα των δικαιούχων, θα μπορούν να εκμεταλεύονται τις πιστώσεις που μας έχει δώσει ο Εκδότης και να δημοσιεύουν εντελώς δωρεάν. Μια πλήρης εικόνα της διαδικασίας περιγράφεται στο σχετικό έγγραφο. Το μόνο που απαιτείτα είναι η υποβολή να γίνει εντός του έτους 2017.

Leave a Reply