Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Εν Πάτραις” – νέα ενότητα στη συλλογή Διογένεια

Σας ενημερώνουμε ότι στην ψηφιακή συλλογή Διογένεια προστέθηκε μία νέα ενότητα, η οποία ονομάζεται “Εν Πάτραις”. Η ενότητα αυτή συγκεντρώνει ψηφιοποιημένα τεκμήρια από τη βιομηχανική ιστορία της πόλης των Πατρών. Η συλλογή βασίζεται στο αρχείο Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Κληρονομιάς του Ξενοφώντα Αργ. Παπαευθυμίου και αποτελείται από αρχειακές φωτογραφίες εποχής, σύγχρονες φωτογραφικές καταγραφές, έγγραφα και έντυπα αρχείου. Μέσα από αυτή τη μικρή αλλά αντιπροσωπευτική συλλογή τεκμηρίων παρουσιάζεται η βιομηχανική ιστορία της Πάτρας και ειδικότερα η αρχιτεκτονική των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, οι μηχανολογικές εφαρμογές και οι διαδικασίες παραγωγής, προβολής και διακίνησης των προϊόντων.

Η θεματική ενότητα “Εν Πάτραις” έρχεται να συμπληρώσει την ήδη πλούσια βιβλιογραφία για τη βιομηχανική εξέλιξη της πόλης και τις διάφορες πρωτοβουλίες ιδιωτών σε κοινωνικά δίκτυα. Στόχος της είναι να αποτελέσει μια βάση για τη συγκέντρωση τεκμηρίων σχετικών με την βιομηχανική και τεχνολογική κληρονομιά, η οποία θα καταγράφεται με δομημένο τρόπο, θα εγγυάται την επαναχρησιμοποίηση από όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και θα παρέχει προστιθέμενης αξίας χαρακτηριστικά, όπως η γεωχωρική πλοήγηση.

Η ενότητα αυτή παραμένει ανοικτή για συνεχή ανάπτυξη και στηρίζεται γι’αυτό και στη δική σας συμβολή. Οποιοσδήποτε διαθέτει περιεχόμενο (φωτογραφίες, ετικέτες, τεχνικά σχέδια, κλπ.) σχετικό με την βιομηχανική ιστορία της πόλης των Πατρών μπορεί να επικοινωνεί με τη Βιβλιοθήκη.

Leave a Reply