Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα EOSC Early Adopter

Η δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος “Early Adopter” του European Open Science Cloud (EOSC) είναι πλέον ανοιχτή, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 15η Οκτωβρίου του 2019, ώρα 18:00 (Ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Το EOSC (European Open Science Cloud) προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και τεχνολογιών που αφορούν (α) όλο τον κύκλο ζωής της έρευνας και (β) τη διαχείριση δεδομένων και αποτελεσμάτων επιστημονικών ερευνών, όπως είναι σύνολα δεδομένων, δημοσιεύσεις και λογισμικό. H συνδυασμένη χρήση τέτοιων τεχνολογιών δίνει τη δυνατότητα σε επιστημονικές κοινότητες να αντιμετωπίσουν σύνθετες ερευνητικές προκλήσεις.

Για μια περίοδο 6 έως 12 μηνών, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της αίτησης, οι επιλεγμένοι αιτούντες θα λάβουν:

  • Υποστήριξη από το εξειδικευμένο προσωπικό παροχής υπηρεσιών, το οποίο θα επιτρέψει τη διασύνδεση των ερευνητικών δραστηριοτήτων τους με τους πόρους του EOSC.
  • Την απαραίτητη τεχνική υποδομή για τη πιλοτική εφαρμογή τεχνικών λύσεων. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η πρόσβαση σε πόρους, όπως δεδομένα, εφαρμογές, λογισμικό και άλλες υπηρεσίες των εταίρων του EOSC-hub, σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε ερευνητικής κοινότητας.
  • Πόρους μέχρι και 150 πυρήνες CPU, 300 GB μνήμης RAM, αποθηκευτικό χώρο έως και 2 TB για την ανάλυση των δεδομένων και 10 TB για τη μακροχρόνια διατήρηση. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείεται η πιθανή παροχή άλλων πόρων. Αν το έργο σας έχει απαιτήσεις υψηλότερης χωρητικότητας και δυναμικής, το EOSC-hub σας προτείνει να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω e-mail στο early-adopter@mailman.eosc-hub.eu. Ο ακριβής προσδιορισμός των παρεχόμενων πόρων της κάθε επιλεγμένης αίτησης, θα καθοριστεί κατά περίπτωση, σε συνεργασία με τον αιτούντα κατά την τεχνική αξιολόγηση των προτάσεων.
  • Οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη των ταξιδιωτικών εξόδων για κατά πρόσωπο (f2f) συναντήσεις και άλλων σχετικών εκδηλώσεων.

Στην υποστήριξη του EOSC-hub δεν συμπεριλαμβάνονται:

  • κόστος αναλώσιμων
  • μισθοδοσία

Κατά το τέλος της δοκιμαστικής φάσης, τα επιλεγμένα έργα θα έχουν την δυνατότητα κλιμάκωσης του ερευνητικού τους περιβάλλοντος, κινούμενα προς την κατεύθυνση ενός παραγωγικού χώρου πλήρους κλίμακας χωρητικότητας και δυνατοτήτων. Το στάδιο αυτό θα συμπεριλάβει δράσεις, όπως η επιλογή των υιοθετημένων τεχνολογιών και υπηρεσιών και η απόκτηση της απαιτούμενης χωρητικότητας για το στάδιο παραγωγής.

Οι υπηρεσίες και οι πόροι του προγράμματος παρέχονται από το έργο του EOSC-hub, του φορέα ολοκλήρωσης και παροχής υπηρεσιών για το EOSC, και τους εταίρους του, δηλαδή το OCRE, το OpenAIRE και το GÉANT.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://eosc-hub.eu/eosc-early-adopter-programme-2nd-call