Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβάθμιση της ενιαίας μηχανής αναζήτησης του ΣΕΑΒ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της Ενιαίας Μηχανής Αναζήτησης του Σ.Ε.Α.Β. και η μεταφορά της σε νέα υποδομή. Η Ενιαία Μηχανή Αναζήτησης φιλοξενεί τις εγγραφές των ηλεκτρονικών περιοδικών και των ηλεκτρονικών βιβλίων του Συνδέσμου.  Η αναζήτηση στα ηλεκτρονικά περιοδικά φτάνει σε επίπεδο άρθρου, ενώ στα ηλεκτρονικά βιβλία σε επίπεδο τίτλου βιβλίου. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα περιορισμού των αποτελεσμάτων μέσω πολλαπλών φίλτρων μεταδεδομένων.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού αναζήτησης σε συνδυασμό με τη νέα υποδομή προσφέρει αυξημένη ταχύτητα αναζήτησης και εμφάνισης αποτελεσμάτων και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα άρθρα από τους εκδότες με τους οποίους ο Σ.Ε.Α.Β. έχει σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση ελέγχεται μέσω των δηλωμένων διευθύνσεων IP του κάθε ιδρύματος καθώς και μέσω των ιδρυματικών λογαριασμών των χρηστών (shibboleth) και ότι ισχύουν οι όροι των συμβολαίων για τη χρήση του περιεχομένου.