Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόσβαση στη βάση Data.Prisma της ICAP

Το Data.Prisma της ICAP Group είναι το πλέον σύγχρονο εργαλείο επιχειρηματικής πληροφόρησης για την ανάλυση οικονομικών και εμπορικών δεδομένων, με στόχο την εταιρική ανάπτυξη μέσω εξειδικευμένου προσδιορισμού του ζητούμενου προφίλ (profiling) εταιρειών. Είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή, στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, μόνο μέσω συγκεκριμένων σταθμών εργασίας στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (Ρίον) και στο Τμήμα Βιβλιοθήκης και Πληροφοριακού Υλικού ένταξης (πρώην Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Κουκούλι) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε με στόχο να παρέχει στους πελάτες άμεση πρόσβαση σε ένα πλήρες πακέτο επιχειρηματικών πληροφοριών σχετικά με ένα προεπιλεγμένο σύνολο εταιρικών οντοτήτων. Παράλληλα, προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για συγκέντρωση, ανάλυση, profiling και δημιουργία αναφορών βασισμένα σε όλες τις παρεχόμενες από το σύστημα πληροφορίες. Αναλυτικότερα:

  • Περιέχει όλες τις εταιρείες με δημοσιευμένους ισολογισμούς και παρέχει συγκεντρωτική ανάλυση υποστηρίζοντας αποτελεσματικές επιχειρηματικές αποφάσεις.
  • Παρέχει έτοιμες αναλύσεις κλάδων, για όλους τους κλάδους βάσει NACE 2(2-ψηφία), κατηγοριοποίηση με γραφική αναπαράσταση και ιστορικά στοιχεία και τάσεις.
  • Με μια απλή βασική εκπαίδευση στο εργαλείο, κάθε χρήστης μπορεί να κάνει γρήγορα και εύκολα ανάλυση εμπορικών και οικονομικών στοιχείων.
  • Μέσα από τις προχωρημένες λειτουργίες του περιβάλλοντος εργασίας του Cognos ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε επιπλέον αναφορά ή ανάλυση δεν είναι διαθέσιμη αρχικά.
  • Η προχωρημένη αναζήτηση, η δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης σε διαγράμματα και αναλύσεις και τα φίλτρα, κάνουν την εύρεση οντοτήτων πιο εύκολη από ποτέ.