Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημέρωση για τη συνέχιση της δράσης “Κάλλιπος” του ΣΕΑΒ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019 του έργου «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα – Κάλλιπος+», με απόφαση του ΥΠΟΙΑΝ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Το έργο αποσκοπεί στoν περαιτέρω εμπλουτισμό της Υπηρεσίας «Κάλλιπος» με οκτακόσια πενήντα (850) νέα διδακτικά συγγράμματα στην ελληνική γλώσσα.

Τον συντονισμό και την κεντρική διαχείριση του έργου αναλαμβάνει ο ΕΛΚΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Φορέας Υλοποίησης) και το Παράρτημα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στο ΕΜΠ (απόφαση ΓΣ ΣΕΑΒ στις 08/06/2018), ενώ Φορέας Λειτουργίας και κάτοχος των δικαιωμάτων του υλικού που θα παραχθεί παραμένει ο ΣΕΑΒ.

Η επέκταση του έργου «Κάλλιπος» με τη χρηματοδότηση του «Κάλλιπος+» από αμιγώς εθνικούς πόρους, ως μιας υποδομής εθνικής εμβέλειας και πάγιας λειτουργίας:

  1. αποδεικνύει έμπρακτα τη συνδρομή της Πολιτείας στα ΑΕΙ, ώστε να επιτελέσουν τη θεσμική τους αποστολή, δηλαδή, μεταξύ άλλων, «να αναπτύσσουν κοινούς, ανοικτούς πόρους στην εκπαίδευση, την έρευνα, …» (Άρθρο 4, ζ, ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4485/2017),
  2. ανταποκρίνεται και στο αίτημα για «καθολική παροχή υψηλού επιπέδου, ποιοτικά αναβαθμισμένου, δωρεάν και ανοικτού εκπαιδευτικού υλικού».

Για τον χρόνο δημοσίευσης των Προσκλήσεων συγγραφής νέων βιβλίων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.