Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόσβαση στην Digital Loeb Classical Library

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΒΚΠ παρέχει πρόσβαση στην Digital Loeb Classical Library. Η πρόσβαση είναι εφικτή μέσα από την ιστοσελίδα https://www.loebclassics.com και πάντα εντός του πανεπιστημιακού δικτύου.

Η Loeb Classical Library δημιουργήθηκε από τον James Loeb το 1911 με σκοπό να καταστήσει την ελληνική και λατινική λογοτεχνία προσιτή σε ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών μέσω μεταφράσεων στην αγγλική που χαρακτηρίζονται ως ακριβείς και ενημερωμένες. Η ψηφιακή έκδοση της Loeb Classical Library επεκτείνει αυτόν τον σκοπό στον 21ο αιώνα και μέσα από τον εκδοτικό οίκο Harvard University Press αποτελεί μια διαδικτυακή, πλήρως αναζητήσιμη, διαρκώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη όλων εκείνων των κειμένων που είναι σημαντικά στην ελληνική και τη λατινική λογοτεχνία. Πρόκειται για περισσότερους από 540 τόμους λατινικών και ελληνικών κειμένων που διατίθενται μέσω μιας μοντέρνας και κομψής διεπαφής, επιτρέποντας στους αναγνώστες να περιηγούνται, να αναζητούν, να προσθέτουν σελιδοδείκτες και να μοιράζονται τους συνδέσμους (URLs).

Συστήνεται να γίνεται προσεκτικά η χρήση του περιεχομένου και πάντα να γίνεται μνεία της Digital Loeb Classical Library κατά τη χρήση μέσω των αντίστοιχων βιβλιογραφικών παραπομπών. Για τη βέλτιστη χρήση της συστήνεται επίσης η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού, μέσω της επιλογής “Create profile” στο επάνω μέρος κάθε ιστοσελίδας, καθώς και η χρήση κάποιων από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία που βρίσκονται στην επιλογή “My Loebs,” δηλ. του προσωποποιημένου λογαριασμού κάθε χρήστη. Διευκρινίσεις σχετικά με την καλύτερη χρήση και λειτουργία της Digital Loeb Classical Library καθώς και τη συσχέτισή της με τη σειρά των έντυπων βιβλίων, μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα.

Παράλληλα με την ψηφιακή συλλογή, η ΒΚΠ θα παραλαμβάνει και σε έντυπη μορφή τους εκδιδόμενους κατ’ έτος τόμους εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ήδη αξιόλογη συλλογή της.