Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα έκδοση του ιδρυματικού αποθετηρίου “Νημερτής”

Λογότυπο "Νημερτής- Ιδρυματικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πατρών"Ενημερώνουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του ιδρυματικού αποθετηρίου «Νημερτής» στην έκδοση DSpace 7.3. Η αναβάθμιση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στις προσφερόμενες υπηρεσίες και διευκολύνει τα μέλη της κοινότητας, καθώς πραγματοποιήθηκε η απορρόφηση των συλλογών του αποθετηρίου «Αθηνά» του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και η υποβολή όλης της ερευνητικής παραγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών θα γίνεται πλέον σε μία βάση.

Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν εργασίες επιμέλειας διαφόρων ανοικτών ζητημάτων, όμως το αποθετήριο είναι πλέον ανοικτό για την ανάρτηση (αυτο-αρχειοθέτηση) εργασιών. Τα ενδιαφερόμενα μέλη ΔΕΠ και οι ερευνητές του ιδρύματος μπορούν να αυτο-αρχειοθετούν με αυτόματο πλέον τρόπο τις εργασίες τους που έχουν ευρετηριαστεί σε βάσεις όπως η PubMed και το arXiv, ενώ πλέον είναι δυνατή και η μεταφορά των εργασιών που έχουν αναρτήσει στο προφίλ τους στο ORCID.

Συστήνουμε στους χρήστες να προχωρούν στις υποβολές μέσω πιστοποίησης και εξουσιοδότησης του ιδρυματικού τους λογαριασμού, όπως επιβάλλει η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας που αφορά την επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση των στοιχείων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της υποβολής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου. Παρακαλούμε πολύ, δώστε προσοχή στους γραμματικούς κανόνες που αφορούν τη χρήση πεζών-κεφαλαίων και φροντίστε τα περιγραφικά μεταδεδομένα (τίτλοι, ονόματα, λέξεις-κλειδιά κ.ο.κ.) να αποδίδουν με σαφή και περιεκτικό τρόπο το περιεχόμενο και τα πρόσωπα ή τους φορείς που έχουν συμβάλει.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση nemertes [at] upatras.gr.