Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα πλατφόρμα Journal Citation Reports από τον Μάρτιο 2022

Τον Ιούνιο του 2021 η Clarivate Analytics παρουσίασε ένα νέο περιβάλλον χρήσης για την πλατφόρμα Journal Citation Reports (JCR). Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ερευνητών και τα σχόλια χρηστών, η νέα πλατφόρμα διαθέτει ταχύτητα, νέα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο ενώ έχει βελτιωθεί η ευχρηστία και η προσβασιμότητα της. Η πλατφόρμα του “κλασικού” JCR θα πάψει να λειτουργεί στις αρχές Μαρτίου του 2022.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας είναι τα ακόλουθα:

  • Ενσωμάτωση των περιοδικών του Emerging Sources Citation Index (ESCI)™ και Arts & Humanities Citation Index (AHCI)™: Όλα τα περιοδικά στο Web of Science Core Collection και στα ESCI and AHCI περιλαμβάνονται πλέον στην πλατφόρμα JCR αριθμώντας 254 κατηγορίες.
  • Νέος δείκτης περιοδικών: Πρόκειται για έναν νέο δείκτη αξιολόγησης των περιοδικών, ο οποίος είναι διαθέσιμος για όλα τα περιοδικά στο JCR.
  • Περιήγηση σε μεγάλες ομάδες κατηγοριών: Δυνατότητα περιήγησης στις κατηγορίες του JCR ανά μεγάλες συλλογές διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι ερευνητές εντοπίζουν όλες τις κατηγορίες που σχετίζονται με τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.
  • Βελτιωμένη διεπαφή σύγκρισης: Διάθεση περισσότερων πληροφοριών ανά περιοδικό για αξιολόγηση και σύγκριση.

Στους επόμενους μήνες θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά όπως:

  • My Favorites: Δυνατότητα αποθήκευσης των αγαπημένων περιοδικών σε προσωποποιημένη λίστα κατά τη σύνδεση στην πλατφόρμα. Σημειώνεται ότι οι Τρέχουσες Προσωποποιημένες Αναφορές (Current Custom Reports) δεν θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα.
  • Περιήγηση ανά Εκδότη και ανά Περιοχή: Αναζήτηση περιοδικών ανά εκδότη και χώρα/περιοχή.