Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία του ProjectMuse

Το ProjectMuse, πάροχος περιεχομένου πανεπιστημιακών εκδόσεων και επιστημονικών ενώσεων για τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, διαθέτει περίπου 300 νέους τίτλους βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης. Τα βιβλία διατίθενται σε μορφή HTML5, που είναι πιο φιλική στον χρήστη σε σχέση με το στατικό PDF. Περιλαμβάνονται τίτλοι από τους εκδότες Johns Hopkins University Press, Cornell University Press, Duke University Press, University of Hawai’i Press, University of Michigan Press, Syracuse University Press, The MIT Press και Temple University Press. Το ProjectMuse σχεδιάζει να προσθέτει βιβλία Ανοικτής Πρόσβασης σε μορφή HTML5 κάθε χρόνο. Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο των βιβλίων μέσω αυτού του συνδέσμου.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με επιχορήγηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολλαρίων από το Ίδρυμα Andrew W. Mellon. Η χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκε για να αναπτυχθεί μια ροή εργασίας ανοικτού κώδικα για τη μετατροπή αρχείων epub σε HTML5 και κυρίως, για την προώθηση και τον επανασχεδιασμό του περιβάλλοντος του ProjectMuse με έμφαση στην επιστημονική πληροφορία. Η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει την αναζήτηση και διασύνδεση. καθώς και τη διατήρηση μέσω τρίτων μερών. διασφαλίζοντας την ευρεία διάδοση και διάχυση του ανοικτού περιεχομένου του Muse.

Το ProjectMuse αναμένει να φιλοξενήσει εκατοντάδες ακόμα επιστημονικά βιβλία Ανοικτής Πρόσβασης, επιχορηγούμενα μέσω πρωτοβουλιών όπως τα NEH Humanities Open Book program, Knowledge Unlatched, TOME, Mellon, και άλλα προγράμματα εκδοτών και ιδρυμάτων.