Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υπηρεσία διαμοιρασμού άρθρων SharedIt

Το SharedIt είναι μια πρωτοβουλία διανομής περιεχομένου από τον εκδοτικό οίκο Springer Nature που επιτρέπει σε συγγραφείς και συνδρομητές να μοιράζονται εύκολα και νόμιμα συνδέσμους για ελεύθερες προς ανάγνωση εκδόσεις ερευνητικών άρθρων οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών κοινωνικών μέσων, αποθετηρίων και προσωπικών ιστοσελίδων. Σε αυτή την πρωτοβουλία περιλαμβάνονται όλα τα άρθρα που εκδίδονται σε περιοδικά του χαρτοφυλακίου του Springer Nature και πάνω από 1.000 περιοδικά σε καθεστώς συνιδιοκτησίας ή συνεργασίας.

Στις σελίδες με τα ερευνητικά άρθρα των περιοδικών αυτών, όσοι συνδέονται (logged-in) θα βλέπουν την επιλογή “Share” ή “Share article” (π.χ. http://link.springer.com/article/10.1007/s10838-016-9327-y). Εάν επιλέξετε ένα από αυτά, θα παρέχεται ένας σύνδεσμος SharedIt για τα άρθρα στα οποία το Ίδρυμά μας έχει συνδρομητική πρόσβαση. Τον σύνδεσμο αυτόν μπορείτε να τον αντιγράφετε και να τον παρέχετε σε κάθε ενδιαφερόμενο ή να τον αναρτάτε οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών δικτύων, όπως το Twitter, ή ακαδημαϊκών συνεργατικών δικτύων, όπως το ResearchGate ή το Academia.edu για καθαρά μη εμπορικό και προσωπικό σκοπό. Οι σύνδεσμοι SharedIt παραπέμπουν στην πιο ενημερωμένη, ηλεκτρονική εκδοχή του άρθρου. Ο εκδότης δεν έχει επιβάλλει κάποιο περιορισμό, αλλά γίνεται σύσταση εκ μέρους του για λελογισμένη διανομή περιεχομένου και μόνο για μη εμπορική και προσωπική χρήση.

Το SharedIt επιτρέπει σε μέλη του Ιδρύματος μας να μοιράζονται με εύκολο και νόμιμο τρόπο την έρευνα, στην οποία έχει το Ίδρυμα μας συνδρομή, διευκολύνοντας το διάλογο και τις συνεργασίες των ερευνητών μας με άλλους ερευνητές, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν συνδρομή. Αντίστοιχα, άλλοι ερευνητές από Ιδρύματα που έχουν συνδρομή σε περιεχόμενο που εμείς δεν διαθέτουμε πρόσβαση, μπορούν να μοιράζονται ερευνητικά άρθρα που θα προάγουν την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο μας.

Leave a Reply