Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου διαγωνισμού μικροαφηγήματος

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου διαγωνισμού μικροαφηγήματος «…πέφτοντας το βιβλίο άνοιξε στη σελίδα 22», ο οποίος προκηρύχθηκε τον Νοέμβριο 2017 από τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 38 μέλη της κοινότητας, τα οποία αντιπροσώπευσαν όλα τα Τμήματα και όλες τις ομάδες της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές -προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και απόφοιτους-, καθηγητές και διδάσκοντες, διοικητικούς υπαλλήλους). Η διαδικασία αξιολόγησης έγινε με «τυφλό» σύστημα μέσω του οποίου οι κριτές προέκριναν 12 μικροαφηγήματα. Τα τρία πρώτα μικροαφηγήματα λαμβάνουν τιμητική διάκριση:

  1. Σταυρούλα Καραχάλιου “Κάποιος μου είπε ότι τα βιβλία ταξιδεύουν”
  2. Αναστασία Ευσταθίου “Ο Στασιάρχης”
  3. Αναστασία Αρμένη “Βουλμπεγκάλ”
  4. Ιωάννα Γεώργα “Φυγή”
  5. Μαγδαληνή Σουπιώνη “Savoir Vivre”
  6. Λεωνίδας Πανόπουλος “Η αληθινή ιστορία του Γιόζεφ Κ.”
  7. Ευαγγελία Βασιλοπούλου “Ένας ρόλος”
  8. Παρασκευή Πλατάνου “Το πάθος”
  9. Ελένη Γεωργουδάκη “Η βιβλιοθήκη σε μαγεύει”
  10. Λευτέρης Φράτης “Καιρός για ύπνο”
  11. Παναγιώτα Καραβία “Δεν έφυγε ποτέ”
  12. Ιωάννης Παπαγεωργίου “Τη μέρα που βγήκα από τη φυλακή”

Τα τρία πρώτα διηγήματα θα δημοσιευτούν στο μηνιαίο έντυπο της πανεπιστημιακής κοινότητας @UP, ενώ και τα 12 θα περιληφθούν σε ειδική έκδοση του πατρινού εκδοτικού οίκου «Το Δόντι». Οι διακριθέντες θα βραβευθούν σε τιμητική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν τα μικροαφηγήματα. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αποδεικνύοντας την έντονη λογοτεχνική τους ευαισθησία και υπογραμμίζοντας την ανάγκη έκφρασής της.