Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης στον SpringerNature

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της επικείμενης υπογραφής της συμφωνίας μετασχηματισμού (transformative agreement) του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών με τον εκδότη SpringerNature ενεργοποιείται από την Δευτέρα, 29/08/2022, η υπηρεσία δημοσίευσης σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης. O ΣΕΑΒ εξασφάλισε την ολική απαλλαγή από τα τέλη δημοσίευσης (Article Processing Charges) σε 2010 τίτλους υβριδικών περιοδικών για τους Έλληνες ερευνητές που ανήκουν σε Ιδρύματα-Μέλη του ΣΕΑΒ. Η συμφωνία αφορά 203 δημοσιεύσεις για το 2022, 415 για το 2023 και 500 για το 2024.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.springernature.com/fr/open-research/institutional-agreements/oaforgreece. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον Σύνδεσμο στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου support@heal-link.gr και scholarly@heal-link.gr.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται στη βάση της καλής συνεργασίας που έχει ο ΣΕΑΒ με τον SpringerNature, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος της υπογραφής της σύμβασης. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι συμφωνίες του ΣΕΑΒ με τους εκδότες που περιλαμβάνουν την οικονομική στήριξη για τη δημοσίευση σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης.