Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποκατάσταση πρόσβασης στο Theasaurus Linguae Graecae

Σας ενημερώνουμε ότι αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στην ψηφιακή συλλογή ελληνικών κειμένων, Theasaurus Linguae Graecae, η οποία περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο περίπου 12.000 ελληνικών κειμένων και 3.700 Ελλήνων συγγραφέων, χρονολογούμενα από τον Όμηρο έως το 1453 μ.Χ.

Η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω της διεύθυνσης http://stephanus.tlg.uci.edu/index.php

Επειδή έχει πραγματοποιηθεί μετάβαση νέο σύστημα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για παροχή ιδρύματος, απαιτείται όλοι οι χρήστες να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη (user profile) για να μπορέσουν να αναζητήσουν και να έχουν πρόσβαση στο υλικό.

Υπενθύμιση
Κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία τρίτων που παρέχει η ΒΚΠ διέπεται από όρους και συνθήκες (Terms & Conditions) οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από τους χρήστες. Για το σκοπό αυτό κάθε χρήστης πρέπει να τους λαμβάνει υπόψη και να τους αποδέχεται πριν προχωρήσει σε χρήση της υπηρεσίας αυτής (π.χ ηλεκτρονικά περιοδικά, online βάσεις δεδομένων, κλπ), όπως επίσης και τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν. 2121/93).

Απαγορεύεται η κατάχρηση ή μη σύννομη χρήση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της ΒΚΠ (όπως π.χ η συστηματική αποθήκευση του πλήρους περιεχομένου τευχών ηλεκτρονικών περιοδικών, η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση αυτού του ηλεκτρονικού υλικού σε άλλους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες εντός ή εκτός της χώρας, κλπ). Οι χρήστες θα πρέπει να φροντίζουν για την διασφάλιση της υπόληψης της ΒΚΠ, η οποία αποτελεί και τον υπεύθυνο διαθέτη αυτών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Leave a Reply