Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετάβαση στην εφαρμογή TurnItIn για εργασίες εντοπισμού λογοκλοπής

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, η λειτουργία της εφαρμογής για την αποτροπή φαινομένων λογοκλοπής αναβαθμίζεται και μεταφέρεται αποκλειστικά στο σύστημα TurnItIn. Πλέον το γνωριμό μας Ephorus δεν θα χρησιμοποιείται και θα το διαδεχθεί το TurnItIn.

Θα σας παρακαλούσαμε να μην αναρτήσετε αρχεία στο ισχύον σύστημα από την Παρασκευή 7 Ιουλίου και μετά, καθώς θα εκτελεστούν οι εργασίες μεταφοράς. Από τις 10 Ιουλίου και μετά το Ephorus δεν θα χρησιμοποιείται.

Κατά τη μεταφορά στο νέο σύστημα θα ισχύσουν τα εξής:

  1. Θα μεταφερθεί το σύνολο των εγγράφων που έχει αναρτηθεί ως default check και reference only. Τα private checks δεν θα μεταφερθούν.
  2. Oι λογαριασμοί χρηστών θα δημιουργηθούν εκ νέου, αλλά δεν θα χρειαστεί να αποστείλετε εσείς αίτημα δημιουργίας λογαριασμού. Αντ’ αυτού θα αποσταλλούν αυτόματα πρόσκλησεις σε όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου μας στις διευθύνσεις που τηρούν στον επίσημο καταλογό του, όπως τηρείται από το UPNet.
  3. Δυστυχώς, δεν θα μεταφερθούν οι υπάρχουσες αναφορές του συστήματος Ephorus (plagiarism reports). Συνεπώς, όποιος θα ήθελε να κρατήσει αρχείο των έως τώρα αναφορών του, θα πρέπει να τις αποθηκεύσει στον υπολογιστή του. Εναλλακτικά, θα χρειαστεί στο νέο σύστημα να επανεκτελέσει τους ελέγχους αντιπαραβολής.

Στο νέο σύστημα θα συνδεθούν τα αποθετήρια των Ιδρυμάτων που ήσαν και κατά το προηγούμενο διάστημα, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και των άλλων ελληνικών ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Η προμήθεια του λογισμικού διευρύνεται σε πολλά περισσότερα Ιδρύματα, κατόπιν απόφασης της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Για τη βοήθεια σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα υποστήριξης http://www.lis.upatras.gr/turnitin/, ενώ με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους η ΒΚΠ θα μεριμνήσει για τη διεξαγωγή παρουσιάσεων της εφαρμογής. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε τη διεύθυνση πρόσβασης στην εφαρμογή, η οποία θα είναι ενεργή από τις 10 Ιουλίου και μετά.

Leave a Reply