Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου CeOS_SE (Citizen-enhanced Open Science in Southeastern Europe Higher Education knowledge hubs, πρόγραμμα Erasmus+) διεξάγεται η ημερίδα “Οι προοπτικές της Επιστήμης των Πολιτών για την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση και έρευνα” που θα εστιάσει σε παραδείγματα εφαρμογής δράσεων της Επιστήμης των Πολιτών στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και στις βιβλιοθήκες τους.

Μέρος της ημερίδας θα αφιερωθεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των ευρημάτων του έργου, όμως σκοπός της είναι να αναδείξει καλές πρακτικές της επικοινωνίας της επιστήμης και της Επιστήμης των Πολιτών μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο αυτού του σκοπού, θα υπάρξουν προσκεκλημένοι από όλη την Ελλάδα, που θα μας μιλήσουν και θα μοιραστούν την εμπειρία τους και την γνώση τους πάνω σε θέματα Επιστήμης των Πολιτών.

H ημερίδα στοχεύει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο διαλόγου και προβληματισμού για το μέλλον της Επιστήμης των Πολιτών στην Ελλάδα, εξετάζοντας τις προοπτικές και τις μελλοντικές κατευθύνσεις αυτής. Επιδιώκεται να προωθηθεί η δημιουργία και η υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών που συμμετέχουν ενεργά στην επιστημονική έρευνα και να αναδειχθεί η αξία της συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών φορέων και κοινωνίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά δια ζώσης στη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Μία από τις ομιλίες θα είναι στα αγγλικά, δίχως όμως δυνατότητα μετάφρασης, και απομακρυσμένα, μέσω Zoom. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://library.upatras.gr/event/ceos_se_multiplier/