Στο πλαίσιο της συνεχούς και συστηματικής ανάπτυξης και εμπλουτισμού των ψηφιακών συλλογών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα, 30 Απριλίου 2014, η συλλογή Πλειάς λειτουργεί αναβαθμισμένη, με νέες λειτουργίες και περιεχόμενο στη νέα διεύθυνση http://pleias.lis.upatras.gr/.

Η παλαιά διεύθυνση (http://xantho.lis.upatras.gr/pleias/) θα παραμείνει ενεργή για την ενημέρωση των χρηστών της συλλογής μέχρι 31 Μαϊου 2014, οπότε και θα απενεργοποιηθεί. Οι υπάρχοντες λογαριασμοί των χρηστών έχουν μεταφερθεί πλήρως στη νέα εγκατάσταση και η σύνδεση σε αυτή γίνεται με τη χρήση των υφιστάμενων προσωπικών κωδικών τους.

Μια σημαντική προσθήκη της νέας Πλειάδας είναι η φιλοξενία του ψηφιακού αρχείου του περιοδικού “Μπουκέτο”, ένος ιστορικού εβδομαδιαίου περιοδικού ποικίλης ύλης, που εκδίδονταν την περίοδο 1924-1946. Ήδη διατίθεται το περιεχόμενο των τευχών των ετών 1924-1927, ενώ στους επόμενους μήνες η συλλογή θα εμπλουτίζεται σταδιακά και με το περιεχόμενο των υπολοίπων τευχών. Η υλοποίηση του ψηφιακού αρχείου του “Μπουκέτου” είναι το αποτέλεσμα άλλης μίας επικοιδομητικής συνεργασίας της ΒΚΠ με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και το ΕΛΙΑ.