Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δυνατότητα μετατροπής δημοσιεύσεων σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης από τον εκδότη Brill

Ο εκδοτικός οίκος Brill προσφέρει τη δυνατότητα της αναδρομικής ανοικτής πρόσβασης, δηλαδή της μετατροπής ενός άρθρου ή ενός βιβλίου σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης αφού έχει δημοσιευθεί. Ισχύουν οι ακόλουθες εκπτώσεις στο κόστος δημοσίευσης ανάλογα με τον αριθμό των ετών που έχουν παρέλθει από την αρχική ημερομηνία δημοσίευσης:

  • Για βιβλία: 30% έκπτωση μετά την πάροδο ενός έτους από τη δημοσίευση, 35% έκπτωση μετά την πάροδο 2 ετών και ούτω καθεξής μέχρι τη μέγιστη δυνατή έκπτωση του 85%.
  • Για άρθρα περιοδικών: 20% έκπτωση μετά την πάροδο ενός έτους από τη δημοσίευση, 40% έκπτωση μετά την πάροδο 2 ετών, και ούτω καθεξής μέχρι τη μέγιστη δυνατή έκπτωση του 85%.

Ο εκδότης προσφέρει ένα επιπλέον 20% στις παραπάνω τιμές μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι οι τιμές αυτές και οι αντίστοιχες εκπτώσεις ισχύουν μέχρι το τέλος του χρόνου και μπορεί να αναθεωρηθούν για το 2023. Υπογραμμίζεται ότι ο ΣΕΑΒ ή η ΒΚΠ δεν έχει κάποια συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο για την στήριξη των μελών του και ότι το κόστος δημοσίευσης καλύπτεται από τον/ην συγγραφέα/-εις.

Η διαδικασία της μετατροπής είναι άμεση και ξεκάθαρη. Μετά την έκδοση του τιμολογίου, ακολουθεί η μετατροπή του άρθρου ή του βιβλίου σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης μέσα σε διάστημα 2-6 εβδομάδων, διαθέτοντας τη δημοσίευση ανοικτή σε όλους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον εκδότη στην ακόλουθη διεύθυνση openaccess@brill.com.