Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί περίοδος δοκιμαστικής πρόσβασης (trial period) στη βάση δεδομένων CAB Abstracts. Η CAB Abstracts παρέχει πρόσβαση σε παγκόσμια βιβλιογραφία περιλαμβάνοντας περίπου 8,9 εκατ. εγγραφές από το 1973 μέχρι σήμερα και καλύπτει τη θεματική περιοχή των Βιοεπιστημών και πιο συγκεκριμένα τις περιβαλλοντικές επιστήμες, κτηνιατρική, γεωπονία, κ.α.

Σε συνδυασμό με τη CABI Full Text, παρέχεται πρόσβαση σε περισσότερα από 410.000 άρθρα περιοδικών, πρακτικά συνεδρίων και αναφορές, εκ των οποίων το 80% δεν υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρονικά κάπου αλλού.

Η περίοδος δοκιμαστικής πρόσβασης θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουνίου 2023 και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του συνδέσμου https://www.cabdirect.org/

Τέλος, υπάρχουν διαθέσιμες οδηγίες χρήσης, εκπαιδευτικό υλικό και ηχογραφήσεις σεμιναρίων στον σύνδεσμο https://www.cabi.org/product-training/cab-abstracts-on-cab-direct/.

Σημειώνεται ότι κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία τρίτων που παρέχει η ΒΚΠ διέπεται από όρους και συνθήκες (Terms & Conditions) οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από τους χρήστες. Για το σκοπό αυτό κάθε χρήστης πρέπει να τους λαμβάνει υπόψη και να τους αποδέχεται πριν προχωρήσει σε χρήση της υπηρεσίας αυτής (π.χ ηλεκτρονικά περιοδικά, online βάσεις δεδομένων, κλπ), όπως επίσης και τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν. 2121/93).

Απαγορεύεται η κατάχρηση ή μη σύννομη χρήση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της ΒΚΠ (όπως π.χ. η συστηματική αποθήκευση του πλήρους περιεχομένου τευχών ηλεκτρονικών περιοδικών, η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση αυτού του ηλεκτρονικού υλικού σε άλλους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες εντός ή εκτός της χώρας, κλπ.)