Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δοκιμαστική περίοδος για το Drama Online Library

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η δοκιμαστική περίοδος για το Drama Online Library, η οποία θα διαρκέσει για 60 ημέρες, με δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις συλλογές, συμπεριλαμβανομένων αρχείων ήχου και εικόνας. Όπως δηλώνει ο τίτλος, πρόκειται για μια διαδικτυακή βάση δεδομένων που περιέχει σημαντικό υλικό που αφορά στον χώρο του θεάτρου.

Η βασική συλλογή του Drama Online Library περιλαμβάνει 1.200 τίτλους από την αξιόλογη θεατρική λίστα της εκδοτικής παραγωγής των Bloomsbury’s Methuen Drama και Arden Shakespeare, καθώς και του Faber and Faber Ltd. Υπάρχει επίσης φωτογραφικό υλικό από παραγωγές που ανήκουν στις αρχειακές συλλογές του Μουσείου Victoria and Albert και του American Shakespeare Center. Επιπλέον, 350 ηχογραφημένες θεατρικές παραστάσεις του L.A. Theatre Works και 350 σύγχρονα θεατρικά έργα του εκδόσεων Nick Hern Books είναι πλέον διαθέσιμα για δοκιμή και αγορά.

Η πλατφόρμα περιέχει επίσης βίντεο, με 21 μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις του Shakespeare’s Globe on Screen, 4 αναπαραστάσεις του πρώιμου σύγχρονου θεάτρου από τα Stage on Screen, Maxine Peake’s Hamlet και ένα εξάωρο masterclass με τον φημισμένο δάσκαλο σαιξπηρικής υποκριτικής Patsy Rodenburg, τα οποία θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του ιστοτόπου.

Η βάση αυτή απευθύνεται κυρίως στα τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου μας, αλλά και όλους τους λάτρεις του θεάτρου και η πρόσβαση σε αυτή είναι εφικτή από τον σύνδεσμο http://www.dramaonlinelibrary.com.

Σημειώνεται ότι κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία τρίτων που παρέχει η ΒΚΠ διέπεται από όρους και συνθήκες (Terms & Conditions) οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από τους χρήστες. Για το σκοπό αυτό κάθε χρήστης πρέπει να τους λαμβάνει υπόψη και να τους αποδέχεται πριν προχωρήσει σε χρήση της υπηρεσίας αυτής (π.χ ηλεκτρονικά περιοδικά, online βάσεις δεδομένων, κλπ), όπως επίσης και τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν. 2121/93).

Απαγορεύεται η κατάχρηση ή μη σύννομη χρήση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της ΒΚΠ (όπως π.χ η συστηματική αποθήκευση του πλήρους περιεχομένου τευχών ηλεκτρονικών περιοδικών, η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση αυτού του ηλεκτρονικού υλικού σε άλλους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες εντός ή εκτός της χώρας, κλπ).

Leave a Reply