Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης παρείχε για έκτο εξάμηνο την υπηρεσία διανομής συγγραμμάτων του Ευδόξου. Στο τέλος της περιόδου διανομής, ο απολογισμός της υπηρεσίας έδειξε ότι σε όλα τα παραρτήματα της ΒΚΠ εξυπηρετήθηκαν οι αιτήσεις 634 φοιτητών/τριών. Διανεμήθηκαν συνολικά 361 τίτλοι από τη βάση συγγραμμάτων του Ευδόξου που αντιστοιχούν σε 751 τόμους. Η επανακυκλοφορία αυτών των τόμων στον φοιτητικό πληθυσμό εξοικονόμησε για το Ελληνικό Δημόσιο €42.263,48, ενώ σε ότι αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα οι 518.251 σελίδες των αντιτύπων αυτών αντιστοιχούν σε 60,15 δέντρα που δεν κόπηκαν. Η διαρκώς μειούμενη τάση θα πρέπει ερμηνεύεται θετικά αφού όλο και λιγότεροι τίτλοι επαναδιανέμονται, κάτι που οφείλεται στην σταδιακή αξιοποίηση του μεγάλου αποθέματος και στην ορθότερη δήλωση συγγραμμάτων από τους/ις φοιτητές/ριες.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγγράμματα που διανέμονται προέρχονται από τις επιστροφές των παρατύπως παραληφθέντων συγγραμμάτων από φοιτητές/τριες στη ΒΚΠ, η οποία είναι και αρμόδιο σημείο επιστροφής. Είναι όλα σε άριστη κατάσταση, αλλά όπου παρατηρείται φθαρμένο αντίτυπο, η Βιβλιοθήκη προχωρά σε άμεση αντικατάσταση του.

Η δράση αυτή συνδράμει στις ενέργειες του Πανεπιστημίου Πατρών για την επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 12 Ensure sustainable consumption and production.

[Φωτογραφία της Sandra Martins στο Unsplash].