Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράση Just Braille It

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Δράση ΕΚΟ UPatras με την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης του προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας να επισκεφτούν το περίπτερό του στην 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (PATRAS IQ) και να μετατρέψουν τους καταλόγους τους σε μορφή Braille δωρεάν.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να εκσυγχρονιστεί το περιβάλλον διασκέδασης της πόλης μας, να ευαισθητοποιηθεί ο κλάδος για την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών συμπολιτών μας και να εδραιωθούν οι συνθήκες για την πλήρη και ανεμπόδιστη κοινωνική τους ένταξη.

Όροι & Προϋποθέσεις

  • Η μετατροπή σε Braille θα γίνεται στο περίπτερό της Δράσης ΕΚΟ κατά τη διάρκεια του Patras IQ από 12 έως 14 Απριλίου 2019.
  • Οι ώρες που οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται είναι από τις 2 έως τις 5 μμ.
  • Η παρουσία των ενδιαφερομένων είναι απαραίτητη για την ορθή μετατροπή του καταλόγου. Γι’ αυτό, δεν είναι δυνατή η αποστολή του καταλόγου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  • Για τη μετατροπή θα χρειαστεί οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τον κατάλογο τους σε ένα αρχείο απλού κειμένου (txt, με κωδικοποίηση UTF8). Θα πρέπει να έχουν απαλειφθεί οι οποίες γραφικές παραστάσεις. Ο κατάλογος πέραν των ειδών να αναγράφει όλες τις κατά το νόμο διατάξεις. Προτείνεται η κατηγοριοποίηση των προϊόντων να γίνεται με κεφαλαία γράμματα (π.χ. ΚΑΦΕΣ) και των ειδών με κανονική γραφή (π.χ. Μπύρα Βαρέλι).
  • Η μετατροπή σε Braille θα γίνει σε χαρτί 100 γραμμαρίων, μεγέθους Α4, χρώματος λευκού, που προμηθεύει η Βιβλιοθήκη.
  • Η μετατροπή δεν έχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.