Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συλλογή υπογραφών για το έργο ΚΑΛΛΙΠΟΣ

Eκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, απευθύνουμε έκκληση για την υπογραφή του αιτήματος συνέχισης του έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ για την περίοδο 2024-2027. Το έργο ΚΑΛΛΙΠΟΣ έχει αποδώσει μέχρι σήμερα στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα περισσότερα από εννιακόσια (900) ανοικτά ακαδημαϊκά ψηφιακά συγγράμματα, μέσω του ομώνυμου Αποθετηρίου, με την προοπτική ο αριθμός αυτός να υπερβεί τα χίλια εκατό (1.100), μετά την ολοκλήρωση του παρόντος σταδίου.

Οι περισσότερες/οι γνωρίζουν τον ΚΑΛΛΙΠΟ ως αναγνώστριες/ες των ανοικτών ψηφιακών συγγραμμάτων του. Πολλές/οί έχουν προσωπική εμπειρία και γνώση για το έργο ΚΑΛΛΙΠΟΣ, επειδή συμμετέχουν σε αυτό, στο τρέχον στάδιο, ως συγγραφείς και συνεργαζόμενα μέλη, ενώ κάποιες/οι είχαν συνεργαστεί κατά το πρώτο στάδιο με διάφορους ρόλους.

Ο ΣΕΑΒ έχει καταθέσει από καιρό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση του έργου αυτού την περίοδο 2024-2027, δίχως κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα. Προκειμένου να υπενθυμίσει ο ΣΕΑΒ το αίτημα στον Υπουργό από μια ισχυρότερη θέση, έχει αναρτήθει σύντομο κείμενο για τη συλλογή υπογραφών, στην ιστοσελίδα

https://kallipos.gr/ypografes-gia-aitima/

Σας προτρέπουμε να το υπογράψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.