Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα έκδοση πλατφόρμας Πασιθέη

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής δημοσίευσης επιστημονικών περιοδικών “Πασιθέη”. H νέα της διεύθυνση είναι https://pasithee.library.upatras.gr και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης της πλατφόρμας είναι η απόδοση μόνιμων αναγνωριστικών (DOI) στα άρθρα της. Τα DOIs παρέχονται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Η “Πασιθέη” εξυπηρετεί τις εκδοτικές ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας για δημοσιεύσεις Ανοικτής Πρόσβασης και υποστηρίζεται από τη Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της για στήριξη του κινήματος της Ανοικτής πρόσβασης που υλοποιείται με τον λεγόμενο Χρυσό Δρόμο (Gold Road). Η Βιβλιοθήκη στηρίζει περαιτέρω τις εκδοτικές προσπάθειες των ερευνητών του Ιδρύματος αναλαμβάνοντας την υποβολή των περιοδικών για ευρετηρίαση σε μεγάλες και αναγνωρισμένης αξίας βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων.

Παράλληλα με τις τρέχουσες επιστημονικές δημοσιεύσεις, η πλατφόρμα διατηρεί αρχείο του ψηφιακού περιεχομένου επιστημονικών περιοδικών, που είτε έχει τερματιστεί η εκδοτική τους πορεία, είτε εκδίδονται μόνο σε έντυπη μορφή.