Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δωρεάν μαθήματα ανάλυσης κειμένου από το Τext Analysis Pedagogy Institute

Το Text Analysis Pedagogy Institute, μέρος του ITHAKA που παρέχει πρόσβαση στο JSTOR, προσφέρει μια σειρά δωρεάν μαθημάτων και διαδικτυακών σεμιναρίων με αντικείμενο τις τεχνολογίες ανάλυσης κειμένου. Τα μαθήματα επιτρέπουν να ξεκινήσει κάποιος/α ως αρχάριος/α και να κατακτήσει μέχρι το τέλος του προγράμματος προχωρημένες έννοιες που απαιτούν πιο ουσιαστικές εμβαθύνσεις σε θέματα και τεχνικές. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του TAP Institute, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ψηφιακά πιστοποιητικά συμμετοχής. Τα μαθήματα που ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες είναι:

  • Introduction to Text Analysis with R: 29, 31 Ιουλίου και 2 Αυγούστου, 10 – 11:30 π.μ. EDT
  • Introduction to Retrieval Augmented Generation: 29, 31 Ιουλίου και 2 Αυγούστου, 1 – 2:30 μ.μ. EDT
  • Hugging Face Transformers Library: 29, 31 Ιουλίου και 2 Αυγούστου, 3:30 – 5 μ.μ. EDT

Παράλληλα προσφέρονται τα παρακάτω διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία περιλαμβάνουν μια εισαγωγική επισκόπηση των εννοιών ανάλυσης κειμένου και συζητήσεις επίκαιρων θεμάτων που άπτονται και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

  • Key Concepts in Text Analysis: 12-13 Αυγούστου, 10 – 11:30 π.μ. EDT ή 3:30 – 5 μ.μ. EDT
  • Discussion panel: ChatGPT and Copyright Infringement: 5 Αυγούστου, 11:30 π.μ. – 1 μ.μ. EDT
  • What Can You Do with Word Counts? 7 Αυγούστου, 2 – 5 μ.μ. EDT

Περισσότερες πληροφορίες και φόρμες εγγραφής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://constellate.org/tap-institute, ενώ για τη μετατροπή ώρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα https://24timezones.com/difference/edt/athens.