Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ηλεκτρονικά σεμινάρια για το Web of Science

H Clarivate Analytics, η εταιρία που παρέχει τη βάση δεδομένων Web of Science, διοργανώνει δύο ηλεκτρονικά σεμινάρια (webminars) στα Ελληνικά. Κάθε σεμινάριο θα δίνεται δύο φορές και το καθένα θα έχει διάρκεια 40 λεπτών. Για να εγγραφείτε σε ένα από αυτά πατήστε επάνω στην ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Μείνετε Ενημερωμένοι Για Τις Τελευταίες Έρευνες Και Τους Ειδικους Σε Συγκεκριμένα Ερευνητικα Πεδια

Το webminar αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψτε πώς μπορείτε να ξεκλειδώσετε το πλήρες δυναμικό της πλοήγησης παραπομπων (citation navigation):

  • Μελέτη περίπτωσης 1: Γενετικη Μηχανικη /Genetic Engineering; CRISPR / Cas9 DNA segment.
  • Μελέτη περίπτωσης 2: ΕπιστήμηΥλικών/Materials Science; Perovskite solar cells.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα παραδείγματα, οι ειδικοί του Web of Science θα σας δείξουν πώς μπορειτε να ανακαλύψετε σχετικά έγγραφα που χανονται με απλές αναζητήσεις λέξεων-κλειδια. Θα μάθετε επίσης πώς να αναζητήσετε ένα δισεκατομμύριο παραπομπές (citations) σε διαστημα 117 χρόνων, πως να εντοπισετε τα πιο σημαντικα εγγραφα και να αναλύσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης για να εντοπισετε που συμβαίνει η έρευνα, ποιοι συνεργάζονται και ποιος την χρηματοδοτεί.

Κατανόηστε την επιδραση της έρευνας, μελετηστε τις ερευνητικες συνεργασίες και προσδιοριστε ποιοι ειναι οι εδικοι, πηγαίνοντας πέρα από τον δεικτη journal impact factor

  • Μελέτη περίπτωσης 1: Προσδιορισμος των δυνατων και αδυνατων θεματικων πεδιων ενός ερευνητικού οργανισμού.
  • Μελέτη περίπτωσης 2: Επιστήμη Υλικών/Materials Science; Perovskite solar cells.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα παραδείγματα, οι ειδικοί του Web of Science θα δείξουν πώς μπορεί κάποιος να αναλύσει το ερευνητικο τοπίο με τη χρήση έξυπνων βιβλιομετρικων δεικτων και να μάθει πως να συγκρίνει ερευνητικους οργανισμους, να αναλύει συνεργασίες, αλλά και πως να εντοπίζει πιθανους χρηματοδοτες και ειδικους σε ερευνητικα πεδια.

Leave a Reply