Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλλαγές στην πλατφόρμα IEEE Xplore

Η ΒΚΠ θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι ο εκδοτικός οίκος IEEE θα αναβαθμίσει τη μηχανή αναζήτησης της πλατφόρμας IEEE Xplore στις 31 Ιουλίου. Η νέα μηχανή αναζήτησης θα επιτρέπει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία και θα προσφέρει στους χρήστες:

  • τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν χαρακτήρες αναπλήρωσης (wildcards) σε φράσεις αναζήτησης (phrased searches).
  • τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τελεστές αναζήτησης όπως AND, OR, NOT, NEAR και ONEAR στη βασική αναζήτηση.
  • βελτίωση της αναζήτησης, η οποία θα είναι δυνατή σε μια ποικιλία ειδών αρχείου, όπως PDF, HTML, ήχου (audio) και βίντεο (video).
  • μια βελτιωμένη διαδικασία για τις αναζητήσεις που έχει “αποθηκεύσει” ο χρήστης (saved searches).
  • μια βάση για μελλοντικές βελτιώσεις της πλατφόρμας, όπως σημασιολογικός εμπλουτισμός (semantic enrichment), πιο “έξυπνες” προτάσεις (smarter recommendations) και εξαγωγή σε επίπεδο εννοιών και οντοτήτων (concept/entity extraction).

Όλες οι αποθηκευμένες αναζητήσεις και το ιστορικό αναζητήσεων θα μεταφερθούν στο νέο σύστημα. Πιθανόν να υπάρξουν περιπτώσεις όπου ο αριθμός των αποτελεσμάτων να είναι λίγο διαφορετικός από τον αναμενόμενο, καθώς έχει αλλάξει η λογική αναζήτησης και γι’ αυτό συστήνεται στους χρήστες να ελέγξουν τη λίστα με τα νέα αποτελέσματα και να τροποποιήσουν τo ερώτημα (query), αν χρειάζεται. Για να διευρύνετε τον αριθμό των αποτελεσμάτων, μπορείτε να συμπεριλάβετε τον τελεστή OR μεταξύ πολλαπλών όρων αναζήτησης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα IEEE Xplore Resources Center.

Παρακαλείσθε όπως λάβετε υπόψη ότι οι αναζητήσεις που θα αποθηκεύσετε στις 30 Ιουλίου 2018, δεν θα μεταφερθούν στο νέο σύστημα στις 31 Ιουλίου.