Οδηγίες για τη Βιβλιοθήκη στο Ρίο

Με αυτοκίνητο

Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Από το κέντρο της Πάτρας, ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, μετά ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος» συναντάτε τα πρώτα φανάρια ακριβώς πριν το ποτάμι (Χάραδρος) και στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες. Όταν βρεθείτε στον χώρο του Πανεπιστημίου, ακολουθείστε την εσωτερική σήμανση προς «Κεντρική Βιβλιοθήκη».

Με λεωφορείο

Κάθε 10 – 15 λεπτά το λεωφορείο με αριθμό 6 για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκινά από την οδό Ερμού, ανάμεσα στις οδούς Όθωνος-Αμαλίας και Αγίου Ανδρέου. Επειδή η γραμμή 6 δεν περνά σε κάθε δρομολόγιο από το Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή για να εντοπίσετε τη σχετική ταμπέλα στο λεωφορείο. Για τους φοιτητές ισχύει μειωμένο εισιτήριο κατά την διάρκεια του πανεπιστημιακού έτους. Πληροφορίες για τα δρομολόγια και για τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα του Αστικού ΚΤΕΛ.

Επίσης, το λεωφορείο Express Νο 6 έχει δρομολόγια από τις 7.30 μέχρι τις 21.30 μόνο τις καθημερινές. Ξεκινά από την Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, διασχίζει την Πάτρα ακολουθώντας τις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ, και μετά την Αρέθα συνεχίζει χωρίς στάσεις μέχρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και καταλήγει στην Πρυτανεία. Οι εσωτερικές ταμπέλες «Κεντρική Βιβλιοθήκη» θα σας οδηγήσουν στη ΒΚΠ. Σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αστικού ΚΤΕΛ.

Εντός του Πανεπιστημίου, κάθε μισή ώρα, λειτουργεί η γραμμή 612 “Εστία – Βιβλιοθήκη” με αφετηρία το κτίριο της Πρυτανείας που σας μεταφέρει στο κτίριο της ΒΚΠ.

Με τραίνο

Το τραίνο ξεκινά από την στάση στον Άγιο Ανδρέα (Παπαφλέσσα & Μαιζώνος) στα μισά κάθε ώρας, με πρώτο δρομολόγιο στις 06:30 και τελευταίο στις 22:30. Στον Καστελλόκαμπο έχει ανταπόκριση με λεωφορεία για Νοσοκομείο-Πανεπιστήμιο με το ίδιο εισιτήριο. Η εσωτερική σήμανση «Κεντρική Βιβλιοθήκη» στον χώρο του Πανεπιστημίου θα σας οδηγήσει στη ΒΚΠ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, την έκδοση μηνιαίας κάρτας κα τα δρομολόγια, μπορείτε να επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα.

Οδηγίες για τη Βιβλιοθήκη στο Κουκούλι

Με αυτοκίνητο

Το παράρτημα του Πανεπιστημίου στο Κουκούλι βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 1. Ακολουθώντας την οδό Πατρών Κλάους, περνώντας το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, μπαίνετε στον κυκλικό κόμβο και βγαίνετε στην δεύτερη έξοδο (Οδός Θεοτοκοπούλου). Στη συνέχεια συνεχίζετε ευθεία για 30 περίπου μέτρα και εισέρχεστε από την Ανατολική Πύλη που βρίσκεται στο δεξί σας χέρι. Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο πρώτο κτίριο στα αριστερά στον 2ο όροφο (Κτίριο Β’),  το οποίο διαθέτει και ασανσέρ.

Με λεωφορείο

Η Βιβλιοθήκη απέχει περίπου 3,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης και η πρόσβαση μέσω αστικού ΚΤΕΛ γίνεται με τις γραμμές 201 “Ταραμπούρα”, η οποία εκτελείται περίπου κάθε 20 λεπτά, και με τις γραμμές 701 και 703 “Μπεγουλάκι” η οποία εκτελείται περίπου κάθε 40 λεπτά. Ο σταθμός Υπεραστικών λεωφορείων που βρίσκεται στην οδό Όθωνος Αμαλίας και Ζαΐμη, καθώς και ο σιδηροδρομικός σταθμός που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω απέχουν μόλις πέντε λεπτά από τις στάσεις των αστικών λεωφορείων (οδός Μαιζώνος και Αράτου για τη γραμμή 201 και οδός Ερμού και Μαιζώνος για τις γραμμές 701 και 703 αντίστοιχα).

Οδηγίες για το Παράρτημα στο Αγρίνιο

Με αυτοκίνητο

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο Κεντρικό Κτίριο του πανεπιστημίου στην οδό Σεφέρη 2. Το Κεντρικό Κτίριο βρίσκεται στο Νοτιο-Ανατολικό σημείο της πόλης. Ακολουθώντας την Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων και μπαίνοντας στην πόλη στον κόμβο υποχρεωτικής πορείας στρίβετε δεξιά και στη συνέχεια δεξιά στην οδο Πυλλήνης. Στη διασταύρωση με την οδό Σεφέρη είναι οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Παραρτήματος. Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στον 1ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου.

Με λεωφορείο

Η Βιβλιοθήκη απέχει περίπου 800 μέτρα από το κέντρο της πόλης και η πρόσβαση μέσω του αστικού ΚΤΕΛ γίνεται με τις γραμμές Α24 και Α25, οι οποίες εκτελούνται κάθε μισή ώρα. Ο δε Σταθμός Υπεραστικών λεωφορείων βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από τη Βιβλιοθήκη.

Οδηγίες  για το Παράρτημα στο Μεσολόγγι

Με  αυτοκίνητο

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ανεξάρτητο χώρο του πολυδύναμου κτιρίου Κ15 στην περιοχή Νέα Κτίρια. Οι εγκαταστάσεις απέχουν πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από την έξοδο της Ιονίας Οδού για Μεσολόγγι, ενώ από το κέντρο του Μεσολογγίου απέχουν 8-10 λεπτά οδήγησης.

Με  λεωφορείο

Η Βιβλιοθήκη απέχει από το κέντρο του Μεσολογγίου περίπου 5 χλμ. Καθημερινά από το κέντρο της πόλης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναχωρούν αστικά λεωφορεία με προορισμό τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Η διαδρομή, χρονικά, μέσω αστικού λεωφορείου δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά. Ο δε σταθμός υπεραστικών λεωφορείων βρίσκεται στην πύλη της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.