Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών δεσμεύεται να εξυπηρετεί ισότιμα όλα τα μέλη της κοινότητας της. Ακολουθώντας τις Κοινοτικές Οδηγίες και την εθνική νομοθεσία που αφορά στην προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, η Βιβλιοθήκη προσπαθεί να βοηθήσει τους συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική τους ένταξη και την απρόσκοπτη συμμετοχή τους σε όλο το εύρος των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βιβλιοθήκη παρέχει:

  • Εγκαταστάσεις προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από το ΦΕΚ Β 18 – 15/01/2002. Η Βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμη σε όλα της τα επίπεδα, είτε μέσω ανελκυστήρων, είτε μέσω κεκλιμένων διόδων, ενώ παράλληλα έχουν δεσμευτεί δύο θέσεις στάθμευσης οχημάτων ακριβώς μπροστά από το κτίριό της. Τέλος υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι υγιεινής σε κάθε όροφο της.
  • Δύο σταθμούς εργασίας, έναν για άτομα με προβλήματα όρασης και έναν για άτομα με κινητικά προβλήματα, με τις κατάλληλες υποστηρικτικές τεχνολογίες. Οι σταθμοί εργασίας αυτοί είναι ελεύθεροι προς χρήση. Ενημερωθείτε σχετικά με τον εξοπλισμό και τις συναφείς υπηρεσίες από τη σχετική ιστοσελίδα.

Εάν είστε άτομο με αναπηρία και ενδιαφέρεστε για χρήση των υπηρεσιών μας ή επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιάννη Τσάκωνα (email: john@lis.upatras.gr, τηλ.: 2610 969610). Εάν πάλι αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία κατά την επίσκεψή σας στη Βιβλιοθήκη μπορείτε να απευθύνεστε γενικά στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης.