Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Përshkrim i shkurtër i Bibliotekës & Qendra e Informacionit

Biblioteka dhe Qendra e Informacionit e Universitetit të Patras është biblioteka qendrore e universitetit dhe me bibliotekat e fakulteteve, një total prej dhjetë, janë bibliotekat e rrjetit të Universitetit. SCP është e hapur për këdo të interesuar, por misioni kryesor është për t’u shërbyer anëtarëve te komunitetit akademik të Universitetit. Rrjedhimisht anëtarët SCP mund të jenë:

  • Anëtarët e mësimdhënies dhe personeli hulumtimet e ZM
  • Studentët në PA
  • studentë të diplomuar dhe kandidatët e doktoraturës FP
  • Punonjësit e ZM
  • Këta anëtarë gëzojnë shërbimet e LIC me lëshimin e kartës përdoruesi.

Jepet dhe mundesia per ata qe nuk jane anetare të komunitetit akademik për të përdorur SCP me statusin e përdoruesve të jashtëm, qe per te marre kartën e përdoruesit bejne një pagesë të vetme prej 30 Euro.

Ju mund të redaktoni kartë përdorues duke plotësuar një kërkesë për t’u bashkuar me lidhja. Anëtarësimi i PKS tregon se përdoruesi e njeh dhe pranon aktet nënligjore të operacionit. Dhe vizitorët LIC, dmth njerëzit të cilët nuk kanë kartë përdoruesi, ju duhet të përputhen me dispozitat e rregulloreve që qeverisin praninë e tyre në ndërtimin dhe përdorimin e shërbimeve të caktuara site.

Godina ka kater kate. Aty do të gjeni katërqind (400) ulëse në sallat e studimit dhe leximit ne të gjitha katet, pesëdhjetë e katër (54) vende në kompjutera, gjashtë (6) klasa per bashkëpunim, në dispozicion në grupet punuese të anëtarëve të fakultetit, studentët universitare dhe pasuniversitare në baza ditore, katër (4) salla leximi individual, dhoma leksion kapaciteti 76 persona, salla trajnimi me  kapacitet përdorimiper njëzet (20) individë dhe tualet me 124 (124) safes. klasa bashkëpunimeve të ketë infrastrukturë të plotë rrjeteve dhe ajrit të kondicionuar.

Ju mund të lidheni në internet, ose Wired ose pa tel, si dhe të kenë qasje të plotë në përmbajtjen e burimeve elektronike të bibliotekës. Lidhja është shumë e thjeshtë dhe është bërë nëpërmjet rrjetit të integruar të Universitetit.

Nëse partneri juaj ose një anëtar i grupit tuaj të kërkimit ka probleme të lëvizshmërisë ose vizuale, mund të përdorin workstations e tyre të pajisura posaçërisht te cilat  kanë SCP. Këto stacione janë të vendosura në katin e parë dhe mund të mbulojnë pothuajse të gjitha kërkesat që këta njerëz kanë qasje në teknologji dhe burime elektronike të informacionit.

Për informacione të përgjithshme dhe informacion në lidhje me huamarrjen, dhomat e leximit dhe dhoma të tjera, ju mund të kontaktoni Departamentin e Leximit dhe Huamarrja në katin e parë, tel 0030 2610 969620-21.

SCP ka një koleksion të pasur të librave të shtypura mësimore dhe kërkimore te cilat mbulojne  nevojat e komunitetit universitar. Mbledhja kryesore është e vendosur në katin e parë dhe të dytë. Mbledhja është e ndarë në koleksionet e vogla, të tilla si mbledhjen e materialeve informative (enciklopedi, fjalorë, doracakë, monografi etj seri), të mëdha libër format,grumbullimin dhe mbledhjen e kopjeve të shumta, të cilat janë raftet veçanta në katin e parë, koleksioni Donacionet në katin e tretë dhe të doktoraturave që janë mbi tokë. Të gjitha burimet letër LIC janë në dispozicion përmes katalogut te saj “Nereut”, e cila përmban ndërfaqen e kërkimit dhe për të marrë informacione dhe ne gjuhen angleze.

Për më shumë informacion në lidhje me dokumentacionin dhe në libra të veçanta të shtypura, ju lutem kontaktoni Departamentin e Qarkullimit dhe lexim, 0030 2610969620. Për asnjë revista abonimet (aktuale dhe çështjet prapa), ju mund të kontaktoni tavolinë informacioni në katin e parë, tel 0030 2610 969.634.

LIC ju ofron me qasje në një koleksion të madh të burimeve elektronike, qoftë si abonimet institucionale të Patras Universitetit ose në bashkëpunim me anëtarët e tjerë të Shoqatës së Bibliotekave Akademike greke (Link kornizë, i njohur më mirë si shëruar Link-). Më konkretisht ofron qasje në mbi 14.000 revista elektronike. Këto revista mbulojnë të gjitha disiplinat e Universitetit të Patras dhe në shumë raste të drejtat e aksesit duke filluar me numrin e parë të revistës.

SCP gjithashtu ka qasje në mijëra libra dhe materiale informative përmes marrëveshjeve të saj me botuesit prestigjioze dhe te njohur apo testators, të tilla si Springer dhe Elsevier. Nëpërmjet këtyre koleksioneve, ju mund të hyni në tekstin e plotë të librave, manualeve teknike, Enciklopedi, procedurat e konferencave, etj

Së fundi, ju mund të mblidhni literaturë ose të bëni një studim mbi tema të ndryshme përmes turmave  te bazave të të dhënave është SCP. Këto baza janë të dallohen në të dhënat bibliografike dhe me frazë të plotë dhe do të lejojë që të ketë nivele të ndryshme të mbikëqyrjes në fushat shkencore që ju interesojnë.

Këto burime mund të gjenden në faqen e internetit ose nëpërmjet të marrë LIC lidhja, ose nëpërmjet internetit për të marrë kornizën HEAL-Link Lidhje.

Qasja në burimet elektronike është e mundur përmes Address Book që i përket rrjetit të Universitetit. Për qasje të largët, është e nevojshme për të përdorur elementet e llogarisë tuaj institucional (adresat e-mail, ose tipi upatras.gr upnet.gr) dhe funksionimin e OpenVPN software. Përndryshe, ju mund të hyni në sistemet dhe platformat ofruesit të përzgjedhura të burimeve elektronike me të dhënat e njëjta.

Pasi ju të gjeni materiale që ju janë të interesuar ju mund të “shkarkuar” dhe as të shpëtuar atë në një media lëvizshëm magazinimit, ose të shtypura atë. SCP printerit tuaj ka një fletë të zezë dhe të bardhë A4 të shtypur gjëra që ju intereson. Shërbimi, por kjo kërkon një përdorues publik kartë dhe kostot 0,05 € për faqe. Ky shërbim është subjekt i kufizimeve dhe kushteve të përshtatshme të përdorimit të përcaktuara me Rregulloren e përdorimit të Shërbimeve Elektronik & Pajisje kompjuterike.

Për informacion rreth shërbimeve online dhe burimeve online ju mund të kontaktoni Departamentin e Mbështetjes përdoruesin në katin e 2, tel 0030 2610 969623-30.

Nëse ju nuk mund të gjeni materiale që ju dëshironi, atëherë SCP merr për të gjetur atë dhe ta sjellë atë nëpërmjet kredisë shërbimeve bibliotekare. Shërbimi shtrihet kërkesa drejtuar dy bibliotekat e brendshme dhe në ato jashtë vendit. Për më shumë informacion në lidhje me Shërbimin dhe faturës ju lutem kontaktoni zyrën e sëmurë në katin e parë, tel 0030 2610 969.622.

Për informata të përgjithshme / pyetje ju mund të kontaktoni përmes e-mail SCP-në info@lis.upatras.gr. Ju gjithashtu mund të qëndrojnë në kontakt me anë të Facebook bibliotekë-at http://www.facebook.com/libraryupatras – dhe në Twitter – http://www.twitter.com/libraryupatras.


Translated by: Sofia Gkinko, Keti Bregu