Οδηγίες για τη Βιβλιοθήκη στην Πάτρα

Με αυτοκίνητο

Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη. Από το κέντρο της Πάτρας, ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, μετά ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος» συναντάτε τα πρώτα φανάρια ακριβώς πριν το ποτάμι (Χάραδρος) και στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες. Όταν βρεθείτε στον χώρο του Πανεπιστημίου, ακολουθείστε την εσωτερική σήμανση προς «Κεντρική Βιβλιοθήκη».

Με λεωφορείο

Κάθε 10 – 15 λεπτά το λεωφορείο με αριθμό 6 για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκινά από την οδό Ερμού, ανάμεσα στις οδούς Όθωνος-Αμαλίας και Αγίου Ανδρέου. Επειδή η γραμμή 6 δεν περνά σε κάθε δρομολόγιο από το Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή για να εντοπίσετε τη σχετική ταμπέλα στο λεωφορείο. Για τους φοιτητές ισχύει μειωμένο εισιτήριο κατά την διάρκεια του πανεπιστημιακού έτους. Πληροφορίες για τα δρομολόγια στο σχετικό έγγραφο του Αστικού ΚΤΕΛ και για τις τιμές των εισιτηρίων στη σχετική του ιστοσελίδα.

Με λεωφορείο Express

Το λεωφορείο Express Νο 6 έχει δρομολόγια από τις 7.30 μέχρι τις 21.30 μόνο τις καθημερινές. Ξεκινά από την Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, διασχίζει την Πάτρα ακολουθώντας τις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ, και μετά την Αρέθα συνεχίζει χωρίς στάσεις μέχρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και καταλήγει στην Πρυτανεία. Οι εσωτερικές ταμπέλες «Κεντρική Βιβλιοθήκη» θα σας οδηγήσουν στη ΒΚΠ. Σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αστικού ΚΤΕΛ και στο σχετικό έγγραφο.

Με τρένο

Το τρένο ξεκινά από την στάση στον Άγιο Ανδρέα (Παπαφλέσσα & Μαιζώνος) στα μισά κάθε ώρας, με πρώτο δρομολόγιο στις 06:30 και τελευταίο στις 22:30. Στον Καστελλόκαμπο έχει ανταπόκριση με λεωφορεία για Νοσοκομείο-Πανεπιστήμιο με το ίδιο εισιτήριο. Η εσωτερική σήμανση «Κεντρική Βιβλιοθήκη» στον χώρο του Πανεπιστημίου θα σας οδηγήσει στη ΒΚΠ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, την έκδοση μηνιαίας κάρτας κα τα δρομολόγια, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Οδηγίες για το Παράρτημα στο Αγρίνιο

Με αυτοκίνητο

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο Κεντρικό Κτίριο του πανεπιστημίου στην οδό Σεφέρη 2. Το Κεντρικό Κτίριο βρίσκεται στο Νοτιο-Ανατολικό σημείο της πόλης. Ακολουθώντας την Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων και μπαίνοντας στην πόλη στον κόμβο υποχρεωτικής πορείας στρίβετε δεξιά και στη συνέχεια δεξιά στην οδο Πυλλήνης. Στη διασταύρωση με την οδό Σεφέρη είναι οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Παραρτήματος. Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στον 1ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου.

Με λεωφορείο

Η Βιβλιοθήκη απέχει περίπου 800 μέτρα από το Κέντρο της πόλης και η πρόσβαση μέσω του αστικού ΚΤΕΛ γίνεται με τις γραμμές Α24 και Α25, οι οποίες εκτελούνται κάθε μισή ώρα. Ο δε Σταθμός Υπεραστικών λεωφορείων βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από τη Βιβλιοθήκη.