Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απολογισμός δράσης διανομής συγγραμμάτων Ευδόξου

Στο χειμερινό εξάμηνο 2021-22 η ΒΚΠ αποτέλεσε για πρώτη φορά σημείο διανομής συγγραμμάτων του Ευδόξου.*

Στο τέλος της περιόδου διανομής, ο απολογισμός της νέας αυτής υπηρεσίας έδειξε ότι εξυπηρετήθηκαν οι αιτήσεις 878 φοιτητών/τριών και διανεμήθηκαν συνολικά 332 τίτλοι από τη βάση συγγραμμάτων του Ευδόξου και συνολικά 1.784 τόμοι.

Η επαναχρησιμοποίηση των τόμων αυτών εξοικονόμησε για το Ελληνικό Δημόσιο 77.686,38 €, ενώ σε ότι αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα οι 1.367.624 σελίδες των τόμων αυτών αντιστοιχούν σε 159 δέντρα που δεν κόπηκαν.

Ο μέσος όρος αναμονής των χρηστών/τριών ήταν 5 λεπτά. Όπου δεν ήταν δυνατή η εξυπηρέτηση από τη Βιβλιοθήκη, λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων, οι φοιτητές/τριες ανακατευθύνθηκαν σε άλλα σημεία διανομής στην πόλη, ενώ αρκετά από τα αιτήματα εξυπηρέτησης, προήλθαν από άλλα σημεία διανομής, που δεν ήταν εφικτό να τα εξυπηρετήσουν. Το προσωπικό της ΒΚΠ επικοινώνησε με κάθε χρήστη/τρια που είχε αιτηθεί σε αυτήν -προκειμένου να λάβει συγγράμματα για το τρέχον εξάμηνο- ώστε να επιβεβαιώσει ότι είχε παραλάβει τα συγγράμματα τους.

Ευχαριστούμε τους χρήστες/τριες της υπηρεσίας για την κατανόηση τους σε όσες αρρυθμίες παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη αυτή εφαρμογή. Οι παρατηρήσεις τους έχουν ληφθεί υπόψη, ώστε κατά τη νέα περίοδο διανομής η υπηρεσία να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική.

* Τα συγγράμματα που διανεμήθηκαν προήλθαν από τις επιστροφές των παρατύπως παραληφθέντων συγγραμμάτων από φοιτητές και ήταν όλα σε άριστη κατάσταση. Το απόθεμα αυτό οργανώθηκε κατά την περίοδο που η ΒΚΠ ήταν κλειστή για το κοινό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ μέρος του έχει αξιοποιηθεί για τη συμπλήρωση των κενών στη συλλογή της ΒΚΠ σε όλες τις μονάδες της.