Λογότυπο της IOPΟ εκδοτικός οίκος IOP Publishing ανέπτυξε το πρώτο στο είδος του πρόγραμμα πιστοποίησης ομότιμης κρίσης, Peer review excellence: IOP training and certification, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με κορυφαίους φυσικούς και προσφέρει ένα συνδυασμό διαδικτυακής μάθησης και πρακτικής εμπειρίας. Οποιοσδήποτε καταφέρει να αποκτήσει την ιδιότητα ενός “IOP trusted reviewer”, τότε διαθέτει μια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ικανότητα σε διαδικασίες ομότιμης κρίσης.

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις φυσικές επιστήμες και προσφέρει ένα συνδυασμό διαδικτυακών εργαστηρίων (online workshops) και μάθησης παράλληλα με τη δυνατότητα απόκτησης πρακτικής εμπειρίας, που υποστηρίζονται από τους εκπροσώπους του προγράμματος (κορυφαίους φυσικούς από όλο τον κόσμο) και έμπειρους κριτικούς και εκδότες των περιοδικών του IOP Publishing. Αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στοχεύει να αυξήσει την αξιοπιστία στη διαδικασία και να τυποποιήσει την ποιότητα της ομότιμης κρίσης στις φυσικές επιστήμες.

Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα https://ioppublishing.org/peer-review-excellence/.