Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έναρξη λειτουργίας συστήματος Ίρις για τον Διαδανεισμό

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2014, τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα διαχείρισης παραγγελίας βιβλιογραφίας ΙΡΙΣ, το οποίο θα υποστηρίζει την Υπηρεσία Διαδανεισμού.

Μπορείτε πλέον να υποβάλλετε τα αιτήματα παραγγελίας βιβλιογραφίας online μέσω του νέου συστήματος, το οποίο στηρίζεται στο λογισμικό smILLe. Το λογισμικό smILLe λειτουργεί και εποπτεύεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Για τη διεκπεραίωση αιτημάτων παραγγελιών θα πρέπει απαραίτητα να έχετε ενημερωμένη Κάρτα Χρήστη της ΒΚΠ. Εάν έχετε κάποια απορία ή αμφιβολία εάν η Κάρτα σας είναι ενημερωμένη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Βιβλιοθήκη (Τμήμα Αναγνωστηρίων & Δανεισμού, 2610 969621) και, αν χρειαστεί, να την ανανεώσετε. Παράλληλα θα πρέπει να έχετε ενεργά τα στοιχεία για την ιδρυματική σας ταυτοποίηση, όπως αυτά ζητούνται από την υπηρεσία Shibboleth του Κέντρου Δικτύων (βλ. όνομα χρήστη/συνθηματικό για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Πανεπιστημίου μας).

Κατά την πρώτη συνδεσή σας στο σύστημα – και μόνο τότε – θα σας ζητηθεί να εισάγετε κάποιες πληροφορίες. Σε όλες τις μετέπειτα συνδέσεις σας θα χρειάζονται μόνο τα στοιχεία που αναφέρθηκαν. Στην ιστοσελίδα http://www.lis.upatras.gr/iris/ μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης του συστήματος.

Οι κάτοχοι Αποθεματικού Λογαριασμού, μετά την πρώτη εγγραφή τους, θα διασυνδεθούν από το προσωπικό της ΒΚΠ με τον λογαριασμό τους. Αν είστε κάτοχος Αποθεματικού Λογαριασμού και έχετε κάποια απορία για τη σύνδεση με τον λογαριασμό σας, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Διαδανεισμού προκειμένου να επαληθευτεί η πράξη της σύνδεσης και η ενημερωσή σας για την κατάσταση του λογαριασμού (υπόλοιπα κίνησης, κλπ). Οι διαχειριστές Αποθεματικού Λογαριασμού, π.χ. Πρόεδροι Τμημάτων, Διευθυντές Εργαστηρίων, κλπ, μπορούν να ζητούν τη σύνδεση μελών των μονάδων τους με τον λογαριασμό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε από το αρμόδιο προσωπικό της ΒΚΠ (κα Σύψα και κα Σακελλάρη, 2610969673 και 2610969620 αντιστοίχως), καθώς και να επισκέπτεστε την σχετική ιστοσελίδα.

Leave a Reply