Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνδρομή στο βίντεο-περιοδικό Journal of Visualised Experiments

Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών απέκτησε πρόσβαση σε ένα νέο είδος επιστημονικού υλικού, στο περιοδικό Journal of Visualized Experiments. Aποτελεί το πρώτο επιστημονικό βίντεο-περιοδικό, το οποίο διαθέτει τα άρθρα του σε μορφή βίντεο (video articles). Η συνδρομή αφορά σε μία ενότητα του περιοδικού, την Ιατρική (Medicine), η οποία διαθέτει 697 άρθρα, τα οποία παρουσιάζουν ιατρικές διαδικασίες, μελέτες περιπτώσεων ή μεθοδολογίες κλινικών δοκιμών. Τα άρθρα του JoVE λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της βασικής έρευνας και των κλινικών εφαρμογών.

Το JoVE έχει ήδη αποκτήσει δείκτη απήχησης (Impact Factor), ενώ ευρετηριάζεται από μεγάλες βάσεις δεδομένων όπως PubMed/Medline, Web of Science, ChemAbstracts, SciFinder και Scopus. Οι ερευνητές του δικού μας Πανεπιστημίου μπορούν να δημοσιεύσουν σε αυτό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Η συνδρομή στο συγκεκριμένο περιοδικό έρχεται να ικανοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό αιτημάτων προς τη Βιβλιοθήκη από ερευνητές/μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας. Σημειώνεται ότι, όπως μας ενημερώνει ο εκδότης, το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το πρώτο και έως τώρα μοναδικό Ίδρυμα της χώρας που διαθέτει πρόσβαση στο καινοτόμο αυτό περιοδικό.

Leave a Reply