Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διαθέτης JSTOR επεκτείνει την πρόσβαση σε περιεχομένο που διαθέτει στους ήδη συνδρομητές του και παρέχει ελεύθερη πρόσβαση μέχρι τις 30 Ιουνίου σε:

Αντίστοιχα, o εκδότης MIT Press παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 2.500 ηλεκτρονικά βιβλία. Η επέκταση της πρόσβασης στα βιβλία αφορά ιδρύματα που έχουν ήδη συνδρομή στις συλλογές του, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαϊου.

Όλες οι προσφορές και οι περίοδοι δοκιμαστικής χρήσης συγκεντρώνονται στην ιστοσελίδα “Υποστήριξη εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού έργου”.

Σημειώνεται ότι κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία τρίτων που παρέχει η ΒΚΠ διέπεται από όρους και συνθήκες (Terms & Conditions) οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από τους χρήστες. Για το σκοπό αυτό κάθε χρήστης πρέπει να τους λαμβάνει υπόψη και να τους αποδέχεται πριν προχωρήσει σε χρήση της υπηρεσίας αυτής (π.χ ηλεκτρονικά περιοδικά, online βάσεις δεδομένων, κλπ), όπως επίσης και τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν. 2121/93).

Απαγορεύεται η κατάχρηση ή μη σύννομη χρήση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της ΒΚΠ (όπως π.χ η συστηματική αποθήκευση του πλήρους περιεχομένου τευχών ηλεκτρονικών περιοδικών, η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση αυτού του ηλεκτρονικού υλικού σε άλλους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες εντός ή εκτός της χώρας, κλπ).