Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλλαγές στο Mendeley Reference Manager

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εφαρμογή Mendeley Web Libraries θα μεταβεί σε νέο περιβάλλον εργασίας που θα ονομάζεται Mendeley Reference Manager. Η μετάβαση θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και στόχο έχει να μπορούν οι ερευνητές να διαχειρίζονται τις αναφορές τους πιο αποτελεσματικά. Η μετάπτωση από τη μία εφαρμογή στην άλλη θα γίνει αυτόματα και οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά ή/και λειτουργίες της νέας εφαρμογής χωρίς κάποια διακοπή στη ροή εργασίας. Η νέα εφαρμογή Mendeley Reference Manager προσφέρει:

  • Μια βιβλιοθήκη σε υπολογιστικό νέφος (cloud-based library) που θα συγχρονίζεται αυτόματα οπότε όλες οι αλλαγές θα είναι άμεσα προσβάσιμες από διάφορες τοποθεσίες, συσκευές και εργαλεία Mendeley όπως η εφαρμογή στον υπολογιστή (desktop app) και το πρόσθετο του Microsoft Word Mendeley Cite.
  • Ίδια λειτουργικότητα και εμφάνιση μεταξύ της διαδικτυακής εφαρμογής και της εφαρμογής για επιφάνεια εργασίας που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρονται από τη μία στην άλλη απρόσκοπτα.
  • Δυνατότητα λειτουργίας εκτός σύνδεσης (offline mode) που διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να εργάζονται οπουδήποτε και να ξέρουν ότι οι αλλαγές στη βιβλιοθήκη τους θα συγχρονιστούν αυτόματα όταν θα συνδεθούν διαδικτυακά.
  • Νέα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και λειτουργικότητα που βοηθούν τους χρήστες να διαχειρίζονται τις αναφορές τους ακόμα πιο απλά, όπως το Mendeley Notebook που βοηθά στη συγκέντρωση σημειώσεων από διάφορα αρχεία PDFs.
  • Μια εξαιρετικά σταθερή πλατφόρμα που ενημερώνεται σε τακτική βάση με νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και αλλαγές στην τεχνολογία.

Σχετικά με την έκδοση Mendeley Reference Manager για υπολογιστή, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να τη μεταφορτώσετε (download) εδώ.