Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λειτουργία πλατφόρμας ανοικτής πρόσβασης από Microbiology Society

Ο εκδοτικός οίκος Microbiology Society ανακοίνωσε ότι το επιστημονικό περιοδικό Access Microbiology πλέον λειτουργεί ως πλατφόρμα ανοικτής πρόσβασης και δέχεται υποβολές. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας η υποβολή και δημοσίευση στην πλατφόρμα είναι δωρεάν και γι’ αυτό συστήνεται η πρόωρη υποβολή (early submission).

Καθώς οι ερευνητές επιθυμούν τον γρήγορο διαμοιρασμό της έρευνάς τους και των δεδομένων που τη συνοδεύουν, ο εκδότης δημιούργησε αυτή την πλατφόρμα για τη γρήγορη διάχυση των εργασιών τους με διαφάνεια και επιμέλεια. Ακολουθείται μια πλήρως διαφανής διαδικασία, κατά την οποία αναρτώνται όλες οι εκδοχές (versions) της εργασίας ως προδημοσιεύσεις (preprints) στην πλατφόρμα καθώς και όλες οι αναφορές των κριτών, τα σχόλια του εκδότη και οι απαντήσεις των συγγραφέων. Η πλατφόρμα αναμένεται να αποτελέσει έναν χώρο επικοινώνησης όλων των καινοτόμων τύπων εργασίας, που προκύπτουν, και όχι μόνο της παραδοσιακής έρευνας ενώ θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους ερευνητές να δημοσιεύσουν μέρος της έρευνά τους που θα παρέμενε αδημοσίευτη γιατί ιστορικά δεν θα θεωρούνταν “άξια δημοσίευσης”.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.microbiologyresearch.org/content/journal/acmi?page=about-journal.