Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της δράσης Ανοικτό Εργαστήριο Πληροφοριακής Παιδείας την Τρίτη 14 Μαΐου 2013, αρχίζει το 5o αυτοτελές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Επαγγελματική Ανάπτυξη & Προοπτική” σε συνεργασία με το “Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας
  • Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής
  • Συνέντευξη επιλογής προσωπικού
  • Αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό

Το Ανοικτό Εργαστήριο Πληροφοριακής Παιδείας – http://openworkshop.wordpress.com είναι μια δράση μεικτής μάθησης (blended learning) που συνδυάζει δραστηριότητες διδασκαλίας σε τάξη και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο όρος “εργαστήριο” αντανακλά την έμφαση στην ενεργητική μάθηση, δηλαδή την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω συνεργατικών και ατομικών δραστηριοτήτων.

Το Ανοικτό Εργαστήριο Πληροφοριακής Παιδείας σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες κυρίως μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων του Παν. Πατρών.

Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος το Ανοικτό Εργαστήριο προγραμμάτισε και υλοποίησε τα παρακάτω αυτοτελή εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • Ερευνητική Καινοτομία & Δημιουργικότητα (ολοκληρώθηκε)
  • Πληροφοριακή Παιδεία (ολοκληρώθηκε)
  • Στοιχεία Ερευνητικής Μεθοδολογίας (ολοκληρώθηκε)
  • Αποτελέσματα Έρευνας – Συγγραφή, Δημοσίευση & Παρουσίαση Επιστημονικών Εργασιών (ολοκληρώθηκε)
  • Επαγγελματική Ανάπτυξη & Προοπτική (Μάιος – Ιούνιος 2013, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης)

Αναλυτική παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι, όπως παρουσιάσεις και βίντεο είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του προγράμματος http://openworkshop.pbworks.com

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς εκπαιδευτικά προγράμματα λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Καθώς οι θέσεις συμμετεχόντων είναι περιορισμένες, παρακαλούμε για την συμπλήρωση της παρακάτω αίτησης συμμετοχής.

Η επόμενη συνάντηση του Ανοικτού Εργαστηρίου θα λάβει χώρα την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 στις 5.45 μμ στην Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης και μέσω Internet.