Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναβάθμιση ασύρματου δικτύου Βιβλιοθήκης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι -με φροντίδα του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύων- αναβαθμίστηκε το κοινόχρηστο ασύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης, το οποίο απευθύνεται στους χρήστες της ΒΚΠ κατόχους φορητών υπολογιστών (laptops) και τους παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το φορητό τους υπολογιστή εντός της Βιβλιοθήκης. Στη Βιβλιοθήκη πλέον βρίσκονται σε λειτουργία δύο ασύρματα δίκτυα, τα UPNET και Eduroam.

Για τη χρήση του Eduroam οι χρήστες θα πρέπει να ρυθμίσουν κατάλληλα το προφίλ του ασύρματου αυτού δικτύου. Για ευκολία προτείνεται να εγκαταστήσουν την εφαρμογή eduroam Configuration Assistant Tool, που δημιουργεί το προφίλ του ασύρματου δικτύου και εισάγει τα απαραίτητα πιστοποιητικά, αν αυτά λείπουν από το λειτουργικό σύστημα, ενώ υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, όπως MS Windows (Vista, 7, 8, 8.1), Apple OS X (Lion, Mountain Lion, Mavericks, Yosemite), Apple iOS, και Linux. Σε άλλα λειτουργικά συστήματα που δεν υποστηρίζονται από το eduroam CAT (π.χ. Android), οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν τις χειροκίνητες ρυθμίσεις που προτείνονται από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων.

Η εμβέλεια του ασύρματου δικτύου είναι η δυτική πλευρά του 1ου και 2ου ορόφου του κτιρίου της Βιβλιοθήκης.

Η χρήση των δικτύων οφείλει να είναι σύμφωνη με τον “Κανονισμό Λειτουργίας του Δικτύου Τηλεματικής Πανεπιστημίου Πατρών”.

Leave a Reply